HÍREK

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0) GALÉRIA

2016-07-31

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0) GALÉRIA

Hiába küzdött hősiesen Teodoru Vaszilisz együttese, a Mezőkövesd el tudta vinni a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0)
Dunaferr Aréna, 408 néző
Vezette: Solymosi Péter (Horváth, Ifj. Varga, Karakó, Erdős)

MTK Budapest: Hegedüs, Poór, Grgics, Baki, Vadnai, Vass Á., Kanta, Vogyicska (Szatmári I., 58.), Gera (Varga Sz., 58.), Hrepka (Szatmári L., 69.), Korozmán
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel, Gohér, Devecseri, Strestik (Frőlich, 66.), Egerszegi, Kink, Hegedűs D. (Nicorec, 45.), Vági, Hudák, Pauljevics, Sós (Bacselics-Grgics, 45.)
Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Tarmo Kink (59.)

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában az MTK Budapest az újonc Mezőkövesd Zsóryt fogadta ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban.

Mindkét gárda első győzelmére hajtott, mivel a kék-fehérek a Vasastól kikaptak, és a Gyirmóttal döntetlent játszottak, míg Pintér Attila alaposan megerősített együttese két pontot gyűjtött mind ez idáig.

Teodoru Vaszilisz Torghelle Sándorra eltiltás, Bese Barnabásra és Darko Nikacsra sérülés miatt nem számíthatott.

A 8. percben Vass Ádám találta telibe a keresztlécet, ám a kipattanóra egyszerre érkező Hrepka és Gera egymást zavarta, így utóbbi ismétlését blokkolni tudták a védők, és a harmadik próbálkozás is elkerülte a kaput.

Alapvetően kiegyenlített játékot hozott az első félidő, igazán nagy helyzet – Vass Ádám lövését leszámítva – egyik oldalon sem adódott.

Egész a 36. percig: egy hazai szögletet követően Sós Bence húzott el a bal szélen, egyedül vihette a labdát a Vass-Vadnai párosra. Centerezését a második hullámban érkező Pauljevics lőtte kapura, de Hegedüs bravúrral kiszedte azt a rövid alsóból.

Kettőt cserélt a szünetben Pintér Attila, aki szemmel láthatóan elégedetlen volt az övéivel. Sós Bencét Stipe Bacselics-Grgics, Hegedűs Dávidot – a vendégek csapatkapitányát – Onisor-Mihai Nicorec váltotta.

Az 59. percben vezetést szerzett az első negyedórában többnyire csak védekező Mezőkövesd: gyors kontra végén Tarmo Kink érkezett elsőként egy balról érkező labdára, és 8 méterről a rövidbe pörgette azt.

A mérkőzés utolsó fél órájában az MTK Budapest ment előre becsülettel, többet birtokolta a labdát, de nem tudtak ziccerbe kerülni a Torghelle Sándor távollétét megszenvedő kék-fehérek.

Így a Mezőkövesd szerezte meg szezonbeli első győzelmét, Teodoru Vaszilisz együttese jövő héten, a Szombathelyi Haladás ellen javíthat.

Teodoru Vaszilisz: – A következő hét fordulópontot jelenthet a csapat életében, én mindenképpen nyerni szeretnék, bizakodó vagyok. Ma is mindent megtettek a srácok, de az i-re a pontot továbbra sem tudjuk feltenni.

Pintér Attila: – Büszke vagyok a csapatomra, és nem csak a mai teljesítménye miatt. Nagyon rövid volt a felkészülés, és későn állt össze a keret, mégis a csapat megmutatta mire képes. Mindkét csapat taktikusan, óvatosan kezdett, és bár az első félidőben kapkodóan játszottunk. A szünetben behoztunk két labdabiztosabb, támadóbb felfogású középpályását, és meg is lett az eredménye.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman