HÍREK

MTK Budapest II. - Újpest FC II. 2-0 (1-0)

2017-03-12

MTK Budapest II. - Újpest FC II. 2-0 (1-0)

Íme az első győzelem az NB III-ban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. - Újpest FC II. 2-0 (1-0)

BKV Előre Sporttelep.

Vezette: Horváth Máté. Asszisztensek: Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland.

MTK Budapest II.: Varga – Hreljics, Katona, Széles, Forgács – Bayer, Borbély – Takács, Kovács, Fehér – Korozmán.

Kispad: Bese, Lustyik, Nagy, Hinora, Tóth-Ilkó

Csere: Fehér helyett Nagy (72. perc), Forgács helyett Hinora (89. perc)

Gólszerző: Fehér (15. perc), Kovács (63. perc)

Sárga lap: Katona (47. perc), Takács (57. perc)

Újpest FC II.: Banai – Knap, Szűcs, Fék, Nagy G., Sándli, Ferkel, Pávkovics, Tóth T., Bauer, Tóth R.

Kispad: Drávucz, Virág.

Csere: Ferkel helyett Virág (68. perc)

Sárga lap: Knap (71. perc)

Mindkét csapat nyeretlenül várta a találkozót, az előjelek azonban Pölöskei Gábor csapatánál voltak kedvezőbbek, hiszen több pontot szereztek az idei naptári évben, illetve a két csapat előző találkozóján – Csepelen – az MTK Budapest II hét gólt szórt az Újpest FC II-nek. A mérkőzést ennek megfelelően jobban is kezdték a kék-fehérek, de a mezőnyfölény nem fordult át helyzetekké.

Aztán a 15. percben Fehér Milán elé került a labda, aki eltolta a védője illetve a kirobbanó kapus mellett, és az üres kapuba kotorta azt, megszerezve a megérdemelt vezetést. (1-0)

A félidő hátralevő részében Bayer, Korozmán és Kovács is kísérletezett, de ezeket a vendégek kapusa hárítani tudta. Újpesti oldalon is akadt komoly lövés, ám ezt meg Varga remek ütemű elugrással megfogta.

A második játékrész elején Katona és Takács is sárga lapot kapott, de a jegyzőkönyvbe nem csak ezek kerültek. A 63. percben Korozmán indította a bal szélen Takácsot, aki hajszálpontosan centerezett Kovács Botond fejére, az irányító pedig a jobb kapufa belső oldalához fejelt. (2-0)

A második játékrész második felében  is tovább tartott a mezőnyfölény, de megint nem alakult komoly helyzetté, egészen az utolsó utáni pillanatig, amikor a csereként pályára lépő Hinora indult meg egy az egyben a kapussal szemben, okosan kivárt, de lövését a vendég hálóőr kifogta, így a hármas sípszó után a különbség maradt kétgólos.

A találkozó lefújását követően Pölöskei Gábor értékelte a látottakat: – Túlzottan feszült mérkőzés volt, feleslegesen lett ilyen. Az előző találkozón nagy gólkülönbségű győzelem született az Újpest ellen, és azt gondolhatták, hogy ez könnyed lesz most is, de az Újpest keményebb lett, kisebb vereségeket szenved el. Biztos voltam, hogy szoros mérkőzés lesz, reménykedtem a 2-3 gólos sikerben, ez be is jött. Voltak lehetőségeink, lőhettünk volna több gólt, ha pontosabbak vagyunk, sajnos a pálya megnehezítette a dolgunkat, alattomos, csúszós, göröngyös volt.

A következő fordulókban a sérülteken túl több fiatalt is nélkülöznie kell a második csapatnak, akik az utánpótlás-válogatottakban szerepelnek, erről is kérdeztük a vezetőedzőt: – Komoly érvágás lesz, ma is alig volt csatárom, a tavalyi góllövőim mind hiányoznak, nem volt Szerencsi, Csicsek, Varga, Szatmári is kölcsönben, ők rúgtak közel 30 gólt, egyikük sem állt rendelkezésre. Eddig megoldottuk, bízom benne, hogy ezek után is sikerül megoldani ezt a „büszke problémát". Büszke, mert hat fiatal megy az U19-es válogatotthoz, további három pedig az U21-hez. Annyi szerencsénk van, hogy a felnőtt keretnek háromhetes szünete van, így ki tudnak segíteni minket ha kell.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman