HÍREK

MTK Budapest II. – Tatabánya FC 1-2 (0-1) (GALÉRIA)

2016-05-08

MTK Budapest II. – Tatabánya FC 1-2 (0-1) (GALÉRIA)

Nem csak rajtunk múlt.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. – Tatabánya FC 1-2 (0-1).
NB III., Nyugati csoport, 30. forduló. BKV Előre SC Sporttelep.

Vezette: Gaál Gyöngyi, asszisztensek: Hofbauer Roland és Szabó Péter.

Gólszerzők: Hujber (48. perc) illetve Aguero (9. perc), Litwin (61. perc).

MTK Budapest II.: Demjén P. – Sági, Talabér, Katona M., Széles – Kovács, Pintér – Jakab, Vogyicska, Schrammael – Hujber. Kispad: Fadgyas – Tóth, Szabó, Fehér, Bayer, Takács. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Schrammel helyett Takács (60. perc), Jakab helyett Tóth (65. perc), Kovács helyett Fehér (81. perc).

Sárga lap: Talabér (37. perc), Pintér (68. perc).

Tatabánya FC: Rigó – Antonio, Stanisic, Filip, Katona K. – Szabó R., Kopunek, Farkas, Demjén G. – Aguero, Folmer. Kispad: Vajdai – Litwin, Garrido, Krupánszki, Pelagias. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Csere: Farkas helyett Pelagias (46. perc), Pelagias helyett Litwin (56. perc), Szabó R. helyett Krupánszki (87. perc)

Sárga lap: Demjén G. (25. perc), Stanisic (63. perc), Filip (70. perc). Kiállítva: Rigó (94. perc).

Ellenfelünk, a forduló előtt, 13-4-11-es mutatóval, 43 ponttal állt, és egy győzelemnyi pontkülönbséggel előzte meg a mieinket. Pölöskei Gábor csapata 11-7-10-es mérleggel, 40 ponttal várta a találkozót, és annak tudatában lépett pályára, hogy a tavaszi, tízmérkőzéses veretlenségi sorozat után, kétszer is vesztesen hagyta el a játékteret. Előbb hazai pályán a dorogiak, majd idegenben a csornaiak is jobbnak bizonyultak fiainknál. Nem várt könnyű összecsapás a kék-fehérekre, de reménykedtünk benne, hogy együttesünk visszatalál a helyes útra.

Ellenfelünk azonnal magához ragadta a kezdeményezést, többet is birtokolták a labdát, aminek sajnos meg is lett az eredménye.

9. perc: Jobb oldali beadás után, egymásra vártak védőink, Aguero érkezett és a kapunkba fejelt (0-1).

A gól után is lendületben maradtak a vendégek, a mieink idegesen, kapkodva futballoztak, amit jól kihasznált a Tatabánya, és ez további helyzetekben is megmutatkozott. Nem volt kellő átütőerő a játékunkban, többször átrohantak rajtunk, hátul meg nagyon masszív csapat benyomását keltette a Komárom-Esztergom megyei alakulat, nem igazán tudtunk a kapujuk elé kerülni. A 42. percben így sem sok kellett az egyenlítéshez, de Vogyicska álompasszából Kovács nem jól célzott, így egygólos vendégelőnynél vonulhattak pihenőre a csapatok. Hozzátartozik az első játékrész krónikájához egy sajnálatos sérülés is. Ellenfelünk hatosa, Farkas Viktor, a Kováccsal történt ütközés után a földön maradt, az első orvosi diagnózis szerint csuklótörést szenvedett.

A második játékrész úgy indult, ahogyan azt elterveztük.

48. perc: Jakab Dávid hatalmas keresztlabdával indította a balösszekötő helyén kilépő Hujbert, aki két hidegvérű csel után, a kapu bal alsó sarkába lőtt, klasszis találat volt (1-1).

Alig több mint tíz perc telt el, amikor Hujber ellen, a tizenhatoson belül ellenfelünk kapusa szabálytalankodott, de a játékvezetői síp néma maradt. Ezután is jól futballoztunk, feljavult a játékunk, már védekezésben és az előrejátékban is jobban muzsikáltunk, mégis a tatabányaiak szereztek vezetést.

61. perc: Litwin távoli lövésre vállalkozott, ami utat talált Demjén kezei alatt a hálónkba (1-2).

A sérülése után első tétmeccsén pályára lépő, és sokat futó, aktívan futballozó Jakab Dávid helyére érkezett Tóth, ezzel át is szervezte Pölöskei Gábor a csapatát. Hujber visszalépett, Tóth lett a centerünk, és a két szélén, Takács és Kovács rohamozott tovább. Eldurvult a találkozó, helyenként több alattomos szabálytalanság is tarkította az összecsapást, nem kímélték egymás testi épségét a futballisták, kicsúszott a játékvezető kezéből a meccs. A talákozó végéig becsülettel küzdött csapatunk, és mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de a teljesen betömörülő ellenfelünkön nem találtunk már fogást. A lefújás előtt még kiállítás is volt, a Tatabánya kapusának ért véget előbb a találkozó.

94. perc: A földön fekvő Rigó, az őt felsegíteni igyekvő Talabért szándékosan megrúgta, ezért a játékvezető kiállította.  

A találkozó végén mindkét szakvezető értékelte a látottakat.

Várhidi Péter, vezetőedző (Tatabánya FC): – Lesújtó a véleményem a magyar futballról, ez katasztrófa. Miért kell NB I-es csapatoknak, az NB III-ban játszani, ezek a gyerekek így soha nem fognak fejlődni, soha nem lesz magyar futball, ha nekik itt kell meccselniük. Az NB III. nem erről szól, nem értem, hogy ennek mi értelme. A találkozó egyébként nagy küzdelmet hozott, nem a labdabirtoklás döntött, mert abban jobb volt az MTK Budapest, de ez várható is volt. Fiatal, jó játékosok alkotják a kék-fehér együttest, ellenfelünk utánpótlás-nevelése egyedülálló, kiváló játékosokat képeznek. Tapasztaltabb és rutinosabb a csapatom náluk, ebben tudtunk ellenfelük fölé nőni. Erre a szezonra már nincs célunk, mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. Az elején lett elrontva, mert csapatomnak nem itt kéne tartania, hanem a feljutásért kéne küzdenie. Amit tudok, megpróbálom kihozni ebből a társaságból.

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Nehéz mit mondani ilyen összecsapás után. Harcos, kemény mérkőzés volt, amin nem érdemeltünk vereséget, mert mezőnyben jobban futballoztunk, mint ellenfelünk. Nem szokásom a játékvezetőkkel foglalkozni, de 1-1-es állásnál belenyúlt a meccsbe, abban a szituációban ellenfelünk kapusát ki kellett volna állítania, csapatomnak meg büntetőt kellett volna kapnia, mert úgy egész máshogy nézett volna ki az összecsapás, de ez elmaradt. Ezután kicsúszott a játékvezető kezéből a mérkőzés, és ide-oda sok téves ítélet született. A fiúk mindent megtettek, küzdöttek becsülettel, helyenként elfogadhatóan is futballoztak, sajnos „olcsó” gólokkal szenvedtünk vereséget.

Csapatunk, a következő, 31. fordulóban, jövő vasárnap, 17:30-kor a Csepel SC ellen lép pályára a XXI. kerületben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman