HÍREK

MTK Budapest II. - Puskás Akadémia II. 0-2 (0-1)

2015-09-20

MTK Budapest II. - Puskás Akadémia II. 0-2 (0-1)

A labdarúgó NB III 8. fordulójában MTK Budapest II – Puskás Akadémia FC II találkozót rendeztek a Nyugati csoportban. Hiába dominált szinte végig Pölöskei Gábor együttese, a vendégek két kontrából szerzett góllal végül elvitték a három pontot. Ráadásul a találkozó hajrájában súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a csereként beállt Csicsek Levente.

Az első hét fordulóban hullámzó teljesítményt nyújtó MTK Budapest II. a tizenkettedik helyről várta a Puskás Akadémia II. elleni mérkőzést. A sok hiányzó ellenére a hazaiak kezdték jobban a meccset, többet volt náluk a labda, több gólhelyzetet sikerült kialakítaniuk a kék-fehéreknek. Előbb Takács Krisztofer lövését hárította Zima Ádám, majd Katona Máté fejese kerülte el nem sokkal a kaput.

A 42. percben szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia II.: Óvári Zsolt robogott el a bal szélen, lapos centerezésére a védőket megelőzve Péter Bence érkezett elsőként, és a tehetetlen Groppioni hálójába lőtt.

A második játékrészre kiegyenlítettebbé vált a játék. Az MTK Budapest tovább küzdött az egyenlítésért, míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Nem jött össze azonban az egyenlítés, mivel hiányzott az élesség a befejezéseknél, illetve Schrammel Ádám tizenhatoson belül történt buktatását követően néma marad a játékvezető sípja. A félidő derekán sérülés miatt le kellett hozni a csereként beállt Csicsek Leventét, akinek az egyik vendégjátékos lépett oda hátulról.

A 75. percben végül – a futball íratlan szabályainak megfelelően – a kihagyott helyzetek újfent megbosszulták magukat. Óvári lépett ki a védők közül, egyedül vihette a labdát Groppionira, és higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett.

A lefújásig több találat már nem született, így Pölöskei Gábor együttese továbbra is a tizenkettedik helyen áll a tabellán, míg a Puskás Akadémia II a harmadik.

Pölöskei Gábor: Érdekes mérkőzést játszottunk. Az első félidőben kimondottan ötletesen, szellemesen futballoztunk, kialakítottunk több százszázalékos ziccert, amelyeket azonban sajnos elhibáztunk. Hiába domináltunk, hiába rúghattunk vagy nyolc szögletet, végül a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és kontrából az ellenfél szerzett vezetést. A második félidőben már nem domináltunk annyira, ekkor is volt két fordulópont, amiből sajnos rosszul jöttünk ki. Egyrészt Hajdú Ádám kapufájára gondolok, másrészt az elmaradt büntetőre Schrammel Ádám buktatását követően. A végén kinyíltunk, és újra kontrából büntetett a Puskás Akadémia.

Csicsek Leventét illetően nincsenek jó híreink, a támaszkodó lábát találta el hátulról az ellenfél védője, és a játékos elmondása szerint roppanást hallott. De csak estére lesz több információnk, reméljük, hogy nagyobb volt az ijedtség, mint a tényleges sérülés. 

Fotó: MTK Budapest archívum.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman