HÍREK

MTK Budapest II - Nyírbátori FC 3-1 (0-1)

2016-10-22

MTK Budapest II - Nyírbátori FC 3-1 (0-1)

Hiába vezetett félidőben a vendég Nyírbátor, a végén a kék-fehérek örülhettek.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - Nyírbátori FC 3-1 (0-1)

BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Juhász Bálint, asszisztensek:Németh Imre, Kovács Brankó

MTK Budapest II: Demjén - Sági, Nuszujev, Nagy Zs., Forgács - Szabó Á., Bayer, Lustyik - Szatmári I., Szerencsi, Takács R.

Kispad: Erdei, Takács K., Csicsek, Szuhodovszki, Hreljics, Tóth-Ilkó, Hinora.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Lustyik helyett Szuhodovszki (46. perc), Nuszujev helyett Hreljics (46. perc), Szerencsi helyett Csicsek (76. perc)

Sárga lap: Nuszujev (21. perc), Nagy Zs. (49. perc)

Gólszerző: Szatmári István (52. perc, 82. perc), Csicsek (89. perc)

Nyírbátori FC : Vasas, Bernáth, Ambrusz, Kornyutyak, Boros, Müller, Szabó R., Terdik, Török, Lakatos, Illés. 

Kispad: Tóth, Kinál, Bagi, Benkő, Hornyák.

Technikai vezető: Barcsi Balázs János

Csere: Török helyett Hornyák (60. perc), Szabó R. helyett Bagi (72. perc), Bernáth helyett Benkő (85. perc)

Sárga lap: Bernáth (51. perc)

A mérkőzés elején rögtön nyomás alá helyezte csapatunkat a Nyírbátor, és már a második percben Demjénnek kellett repülni, hogy kiüsse a sarokba szálló labdát. Ezt követően a 12. percben Müller kapufája után Török elé került a játékszer, amit a jobb alsó felé lőtt, de ott állt Nagy Zsombor, és bedobásra mentett.

Az első hazai lehetőség a 14. percben esett, Szatmári István bombázott, de nem talált kaput, nem járt messze tőle. A 20. percben aztán érdekes körülmények között esett el Nuszujev mellett a vendég támadó, itt sárga lapot kapott a kék-fehérek védője, és büntetőt ítélt a játékvezető, amit Illés Gyula értékesített. (0-1).

A félidő végéig semmi sem változott, lassú és izgalmasnak egyáltalán nem nevezhető módon zajlott a mérkőzés. Majd félidőben cserélt Pölöskei Gábor, Lustyik és Nuszujev helyett Hreljics és Szuhodovszki lépett pályára, a játék pedig felpezsdült. Kezdeményezőbben játszottak a kék-fehér fiatalok, és ennek gyorsan meg lett az eredménye.

Az 50. percben Szatmári István állhatott a labda mögé a büntetőterület sarkától pár méterre, és középmagasan tekert a kapu felé, ahol a nagy kavarodásban senki nem ért bele, így az a hálóban landolt. (1-1)

Az egyenlítés után még keményebben támadott az MTK, folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, de sem Szuhodovszki, sem Takács nem tudott betalálni a kapuba. A 76. percben megint cserélt Pölöskei Gábor, Szerencsi Miklós helyett Csicsek Levente állt be, remekül tartott meg labdákat, és továbbította azokat, érezhető volt, hogy bármikor átszakadhat a nyírbátori fal.

A 81. percben aztán Szuhdovszki lépett meg a bal szélen, és a hosszú oldalra lőtt, ahol Szatmári megszelidítette a labdát, és néhány lövőcselt követően kilőtte a kapu jobb oldalát. (2-1)

Kétségbeesetten támadott a Nyírbátor, és ennek az MTK örülhetett. Takács Ronald indult el a bal oldalon, középen pedig Csicsek várta a labdát, és a csereember bebiztosította a győzelmet a 12. fordulóban. (3-1)

A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelt: – Az első félidő az szinte értékelhetetlen volt, pontatlanul, keveset futva, sok hibával játszottunk. A második félidőre feljavult a játékunk, megváltozott minden, mintha másik csapat jött volna ki, ez köszönhető a két cserének is félidőben. Rengeteg helyzetet ki tudtunk dolgozni, amiből hármat értékesítettünk is.

A két félidő között komoly különbség volt, megkérdeztük hát, hogy a cseréken túl mi történt az öltözőben: – Félidőben felhívtam a figyelmüket, hogy ez elfogadhatatlan, sőt rám nem jellemző módon fel is emeltem a hangomat, hogy nyomatékosítsam bennük, ez kevés. Úgy érzem, a cserék és az erőteljes intstukciók segítettek, hiszen meg tudtuk fordítani a találkozót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman