HÍREK

MTK Budapest II. – Mosonmagyaróvári TE 1904 1-2 (0-0)

2016-05-22

MTK Budapest II. – Mosonmagyaróvári TE 1904 1-2 (0-0)

Ez nem a mi napunk volt.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. – Mosonmagyaróvári TE 1904. 1-2 (0-0).
NB III., Nyugati csoport, 32. forduló. BKV Előre SC Sporttelep.

Vezette: Botló Béla, asszisztensek: Kis Zoltán és Garai Péter.

Gólszerzők: Katona (65. perc) illetve Mundi (47., 83. perc).

MTK Budapest II.: Demjén – Sági, Katona, Széles, Nyúl – Pintér, Szabó – Takács, Kovács, Bayer – Hujber. Kispad: Fadgyas – Szalai, Tóth, Fehér Magyar, Csicsek. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Szabó helyett Fehér (46. perc).

Sárga lap: Széles (69. perc). Kiállítva: Takács (78. perc).

Mosonmagyaróvári TE 1904: Tarczy – Nagy, Deák, Baranyai, Galambos – Schmatovics, Hanzl – Bohner, Laki, Mundi – Jasarevics. Kispad: Boros – Régely, Hajós, Darázs, Magasföldi, Zsirai, Karácsony. Vezetőedző: Király József.

Csere: Nagy helyett Hajós (73. perc), Hanzl helyett Magasföldi (77. perc), Laki helyett Darázs (82. perc).

Ellenfelünk, a forduló előtt, 18-6-5 mutatóval, kerek 60 ponttal, már feljutott az NB II-be, és két pont hátránnyal a dorogiak mögött, a táblázat harmadik helyén tanyázott. Pölöskei Gábor csapata 12-7-11-es mérleggel, 43 ponttal várta a találkozót, és annak tudatában lépett pályára, hogy három – vereséggel végződött – találkozó után, Csepelen végre sikerült bezsebelni a három bajnoki pontot. Nem várt könnyű összecsapás a kék-fehérekre az óváriak ellen, de reménykedtünk benne, hogy együttesünknek sikerül a bravúr.

A kék-fehérek kezdték az összecsapást, és azonnal magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Jól kihasználtuk a széleket, sokat birtokoltuk a labdát, de kapu elé csak ritkán kerültünk. Tizenöt perc eltelt már, mikor kiegyenlítettebbé vált a játék, és ellenfelünk egy-két veszélyes, oldalról belőtt labdával vétette magát észre, de igazi gólveszély előttük sem adódott. Amikor kellett, „harapósan” védekeztünk, és jól visszatámadtunk a középpályán. Előrejátékunkat viszont lassan szövögettük, így a hátul is masszív óváriak ellen nehéz volt veszélyes akciókat kialakítani. Meddő közép(szerű)játék folyt a pályán, a kapuhoz nem kerültek közel a csapatok. Az első helyzet ellenfelünk előtt adódott, amikor a 35. percben Laki lövése kerülte el a kapunkat, majd azonnal mi is veszélyezettünk, Hujber került hatalmas helyzetbe, de lövésébe a kirobbanó kapus belevetődött. A félidő végére megélénkült a találkozó, több lehetőség is adódott a kék-fehérek előtt, de gólt nem sikerült szereznünk.

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött, egy perc telt csak el, amikor a tizenhatos sarkánál Sági belépőjét szabálytalannak ítélte a játékvezető és habozás nélkül tizenegyest ítélt.

47. perc: A büntetőpontra letett labda mögé Mundi állt, és a jobbra mozduló Demjén mellett, a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Nem meglepő módon, megfogta csapatunkat a bekapott gól, feltolta védekezését a Mosonmagyaróvár, már a mi térfelünkön letámadták játékosainkat, nem hagyták kibontakozni a mieinket. Ennek ellenére sikerült egyenlíteni.

65. perc: Katona Máté az ellenfél kapujától 22-23 méterre lövésre szánta el magát, és jobbal, mesterien tekert a bal alsó sarokba (1-1).

A gól után megélénkült a játékunk, több felfutásunk jelezte, hogy nem törődünk bele abba, hogy csak egy pont legyen a jutalmunk, de az utolsó tíz percre tíz főre fogyatkoztunk.

78. perc: Bal oldali akciónknál Takácsot szándékosan megütötte ellenfele, játékosunk törlesztett, amikor a labda nem volt a közelben, belerúgott ellenfelébe. A játékvezető a második szituációt „díjazta” és kiállította futballistánkat.

Ez döntően befolyásolta a mérkőzést, mivel három perc múlva már az óváriak vezettek.

81. perc: Széles vesztett labdát a tizenhatosunk előterében, és egy felpassz után Mundi, a tehetetlen Demjén mellett a hálónkba lőtt, ezzel önmaga, és csapata második találatát jegyezve (1-2).

A bekapott gól után már nem tudtunk újítani, így vereséget szenvedtünk a – már NB II-be feljutott – Mosonmagyaróvár ellen.

A találkozó végén mindkét szakvezető értékelte a látottakat.

Király József, asszisztens edző (Mosonmagyaróvári TE 1904): – Érdekes találkozó volt, megemelem a kalapom mindkét csapat előtt, nagy hőségben kellett játszaniuk, és számunkra a délelőtti időpont is furcsa volt. Fiatal együttes ellen meccseltünk, és azt kaptuk, amit vártunk tőlük. Labdabiztosak, technikásak, a kényszerítők után gyorsan elindulnak, és frissebbek is voltak, mint a mieink, nehéz volt ellenük. Komoly hét után vagyunk, túlünnepeltük a feljutást, ez meg is látszott a csapatomon, de azért odatették magukat a srácok, és egy góllal jobbnak bizonyultunk az MTK Budapestnél. Megérdemelten nyertünk, és szeretnénk megnyerni a hátralévő meccseinket is, hogy még bajnoki címet is ünnepelhessünk.

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Összességében a rutintalanságunknak tudható be, hogy vereséget szenvedtünk. A csoport egyik legerősebb csapatával játszottunk. Az első félidőben nekünk volt százszázalékos helyzetünk, a másodikban véleményes tizenegyest ítéltek ellenünk, és a kiállítás is érdekes szituáció után született. Ezek döntően befolyásolták a találkozó végkimenetelét, de így is, ha „felnőttesebben” gondolkodunk, sikeresebbek lehettünk volna. A hibáinkból tanulnunk kell.

Csapatunk, a következő, 33. fordulóban, jövő vasárnap, 11:00 órakor a Balatonfüredi FC gárdája ellen lép pályára a BKV Előre SC, Sport utcai pályáján. A 2015/16-os szezon ezzel a találkozóval zárul majd Pölöskei Gábor csapatának.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman