HÍREK

MTK Budapest II. - Diósdi TC-Select 0-0

2016-04-10

MTK Budapest II. - Diósdi TC-Select 0-0

Továbbra is veretlen a Pölöskei-csapat.

MTK Budapest II. – Diósdi TC-Select 0-0.

NB III., Nyugati csoport, 26. forduló, BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Jakab Géza, asszisztensek: Keszthelyi Tamás és Gyürüsi Péter.

MTK Budapest II.: Demjén – Sági, Talabér, Katona, Széles – Kovács, Szabó – Szatmári, Schrammel, Takács – Hujber. Kispad: Erdei – Magyar, Szalai A., Tóth M., Nagy M., Bayer. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Hujber helyett Tóth (46. perc), Szatmári helyett Szalai (53. perc), Schrammel helyett Bayer (80. perc).

Sárga lap: Talabér (45. perc), Katona (50. perc). Kiállítva: Katona (51. perc).

Diósdi TC-Select: Zubány – Girán, Kornis, Sipos, Májer – Csanálosi, Mojzer, Mészáros, Bonifert – Solymos, Riba. Kispad: Ténai – Palkó, Dunai, Pintér, Tarnóczy, Molnár, El-Sherif. Vezetőedző: Csurka Zoltán.

Csere: Riba helyett Pintér (65. perc), Mojzer helyett Dunai (80. perc)

Sárga lap: Mészáros (40. perc), Riba (62. perc), Májer (77. perc), Sipos (91. perc). Kiállítva: Pintér (85. perc). 

Ellenfelünk, a forduló előtt a tizenegyedik helyen állt a tabellán, a huszonnégy mérkőzésén produkált 9-3-12-es mutatójuk, kerek harminc pontot ért. Pölöskei Gábor csapata annak tudatában lépett pályára, hogy tavasszal, az eddig lejátszott nyolc találkozójukon veretlenek maradtak. Négy győzelem, négy döntetlen, vereség nélkül, igazán imponáló, szédületes sorozatban vannak fiaink, és a huszonnégy mérkőzésen elért, 10-6-8-as mutató, az ezzel megszerzett harminchat pont egészen a nyolcadik helyig repítette előre a kék-fehéreket.

Az MTK Budapest kezdte a találkozót, és azonnal magukhoz is ragadták a kezdeményezést, beszorították a diósdiakat a kapujuk előterébe. Tíz perc eltelt már, amikor kimerészkedett sündisznóállásból a vendégcsapat, de veszélyt ekkor sem jelentettek Demjén kapujára. Nagyon zártan játszott hátul ellenfelünk, mindenki védte a területét, nehéz volt helyzetbe kerülni. Leginkább a középpályára koncentrálódott a találkozó, kereste csapatunk a fogást ellenfelén. Talabér szerezhetett volna vezetést, de Szatmári, élesen belőtt labdáját a kapusba lőtte. Nagy helyzet volt. Uraltuk a mérkőzést, de gyorsabb játék kellett volna ahhoz, hogy igazi gólveszélyt tudjunk kialakítani, ami a félidő legvégére sikerült is, de kimaradt a lehetőség.

A második félidő nem indult jól, gyorsan megfogyatkoztunk.

51. perc: Katona szabálytalankodott, amiért sárga lapot kapott, majd gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, aki kiállította.

Átszervezte csapatát Pölöskei Gábor. A kiállított Katona posztjára érkezett Szalai, míg a lecserélt Szatmári helyett, a jobb szélre Schrammel lépett ki. Tíz ember ellen vérszemet kapott a Diósd, sokkal magabiztosabban futballoztak, többet birtokolták a labdát, veszélyes akciókat is vezettek, de az MTK Budapest jól állta a sarat minden próbálkozásukat hárította védelmünk, vagy kapusunk . A Diósd is tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

85. perc: Pintér szabálytalankodott hátulról Szabó Ádámmal, az utánrúgás miatt a vendégek nemrég pályára lépett játékosa is mehetett zuhanyozni.

A végén több veszélyes szöglettel próbálkozhattunk. Ráadásul az utolsó pillanatban Szalai lábában volt a győztes találat, de ott is maradt, így gól nélküli döntetlen született.     

A találkozó végén, szakvezetőnk értékelte a látottakat.

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Értékes döntetlent értünk el, a végén majdnem meg is tudtuk nyerni a mérkőzést. A találkozót meghatározta, hogy a második félidőben gyakorlatilag végig emberhátrányban futballoztunk. Az első csapat kérésére Hujber csak egy félidőt játszott, Szatmári hatvan percet, de a kiállítás miatt még előbb le kellett hoznom. Ezek erősen befolyásolták a végeredményt, ráadásul olyan összeállításban szerepeltünk, melyben tavasszal még soha. Sok fiatal lehetőséget kapott, helytálltak. Helyenként jól futballoztunk, több lehetőségünk is adódott, akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Jó érzés, hogy veretlenek vagyunk tavasszal, de nem ezzel foglalkozunk, megyünk tovább és minél hosszabb ideig akarjuk ezt a kiváló sorozatot folytatni – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Csapatunk, a következő, huszonhetedik fordulóban, jövő hét vasárnap 11:00 órakor, Zalaegerszegen, a Tarr Andráshida SC ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman