HÍREK

MTK Budapest II. – Balatonfüredi FC 2-1 (2-1)

2016-05-29

MTK Budapest II. – Balatonfüredi FC 2-1 (2-1)

Minden jó, ha jó a vége.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. – Balatonfüredi FC 2-1 (2-1).
NB III., Nyugati csoport, 33. forduló. BKV Előre SC Sporttelep.

Vezette: Jakab Árpád, asszisztensek: Reinicz Gábor és Horváth Edina.

Gólszerzők: Tóth (11., 33. perc) illetve Baldauf (40. perc).

MTK Budapest II.: Demjén – Sági, Katona, Széles, Nyúl – Pintér, Kovács – Fehér, Hujber, Bayer – Tóth. Kispad: Erdei – Szalai, Magyar, Csicsek, Nagy M. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Fehér helyett Szalai (63. perc), Nyúl helyett Magyar (76. perc), Tóth helyett Csicsek (84. perc).

Balatonfüredi FC: Szabó – Gál, Baldauf, Böröczky, Gólya – Rápó, Tóth – Garics, Somodi, Polareczki – Breakwell. Kispad: Petruska, Bánhidi, Aranyi, Habi. Vezetőedző: Lantai Balázs.

Csere: Rápó helyett Bánhidi (46. perc), Gólya helyett Habi (63. perc), Breakwell helyett Petruska (76. perc).

Sárga lap: Somodi (25. perc), Gál (37. perc), Gólya (43. perc), Tóth (74. perc).

Ellenfelünk, a forduló előtt, 4-5-21-es mutatóval, és tizenhét ponttal a táblázat utolsó helyén tanyázott. A fürediektől öt egységet levontak, nevük mellett csak tizenkét pont szerepel, ezzel gyakorlatilag kiestek az NB III-ból. Pölöskei Gábor csapata 12-7-12-es szimmetrikus mérleggel, negyvenhárom ponttal várta a találkozót, és annak tudatában lépett pályára, hogy a Csepelen, győztesen megvívott csata után, az óváriaktól – hazai pályán – ismét vereséget szenvedett. A Balaton-partiak ellen a szezon utolsó összecsapása következett, így – a szép búcsú okán is – feltétlenül győzelemben reménykedtünk, és nem is kellett csalatkoznunk.

A mieink kezdték az összecsapást, és azonnal támadásba lendültek, amit Sági jobb oldali beadása is jól jelzett. Ellenfelünk gyakorlatilag nem lépte át a félpályát, Nyúl fejesénél csak Fortuna és Szabó-kapus mentette meg ellenfelünket a góltól, de nem sokkal később már egyikük sem.

11. perc: Jobb oldali beadást fejeltek vissza középre a vendégvédők, a fürediek kapusa a labda alá futott, így Tóth akadálytalanul fejelhetett kapuba (1-0).

A bekapott gól után kissé kijjebb merészkedtek a fürediek, de veszélyes helyzetük továbbra sem volt, a kék-fehérek játékában nagyobb potenciál mutatkozott. Hujber szögleténél – ha Kovács pontosabban fejel – nem sok hiányzott, hogy kétgólos legyen az előnyünk. A 27. percben kevésen múlt, hogy egyenlítsen ellenfelünk, de Polareczki emelése célt tévesztett. Talán emiatt is, de újra megrázta magát együttesünk, és megduplázta előnyét.

33. perc: Hujber álompasszát Tóth a kifutó kapus mellett megtolta, majd balról, Sándor Csikart idéző, éles szögből a hálóba lőtt (2-0).

Hét perc telt el csak, amikor némileg váratlanul szépítettek a fürediek.

40. perc: Középről rosszul szabadítottak fel védőink, a labda Baldauf elé került, aki hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe. Demjén ezt nem védhette (2-1).

Egy percre rá, nem sok hiányzott az egyenlítéshez, amikor ellenfelünk hasonlóan nagy lövése a kapufánkon csattant.

A félidő végéig helyzetek ugyan mindkét oldalon akadtak még, de további találat már nem esett, így Tóth Milán két találatával, és Baldauf szabadúgásgóljával, 2-1-es hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész második percében Hujber szabadrúgása jelentette az első veszélyt, de ellenfelünk kapusa biztosan fogta a lövést. Nagy tempóban, sokat mozogva kezdtünk, beszorítottuk a vendégeket, akik néha csak szabálytalanság árán tudták megállítani futballistáinkat. Később már ellenfelünk is kimerészkedett a sündisznóállásból, igazán lüktető lett a találkozó. Mindkét csapat gólra törően futballozott, a mieink be akarták biztosítani a vezetést, ellenfelünk pedig az egyenlítésért hajtott. A félidő közepén Szalai pályára lépésével – aki a jobbhátvéd pozícióját foglalta el – Sági egy sorral előbbre lépett. Az utolsó húsz percre már leült a meccs, leginkább a középpályán folyt a pozíciós játék, kevés gólveszéllyel. Az elfáradt Nyúl helyett Magyar, valamint Tóth helyett, az újra teljesen egészséges, Csicsek is pályára lépett még. Az idény utolsó MTK Budapest lövése Sági nevéhez fűződik, de szabadrúgását magabiztosan védte Szabó.

Minden jó, ha jó a vége, második csapatunk győzelemmel zárta az idényt, és megérdemelten kezdheti meg négyhetesre tervezett pihenőjét.

A találkozó végén mindkét szakvezető értékelte a látottakat.

Lantai Balázs, vezetőedző (Balatonfüredi FC): – Az első félidőben ellenfelünk helyzet nélkül szerzett két gólt, amiben csúnyán benne voltunk mi is. A második játékrészt látva viszont elmondható, hogy a kék-fehérek sikere teljes mértékben megérdemelt, sajnos nem tudtunk már újítani. Kiestünk, de nem szűnik meg a csapat, a megyében elindulunk, de a jövőt még nem látom pontosan. Sajnálom, ami velünk történt, mert a bajnokságban végig hűen tükrözte a játékunkat az, hogy mindig a ki-ki meccseken maradtunk alul, és folyamatosan fejet kellett hajtanunk ellenfelünknek.  

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Nem játszottunk rosszul. Az első félidőben több szép támadásunk is volt, bár dicséretet érdemel ellenfelünk is, ők is jól futballoztak. Volt tízperces megingásunk, az nem tetszett. Kevesen voltunk, sokan hiányoztak már az alapcsapatból, de megérdemelten nyertük meg az összecsapást, több helyzetünk volt, és a második játékrészben még be is biztosíthattuk volna a győzelmünket. Összességében biztató tavaszt zártunk, huszonhat pontot szereztünk, hattal többet, mint ősszel. A bajnokság a célnak maximálisan megfelelt, több játékos pallérozódott az NB III-ban, akik később odakerülhetnek majd az első csapathoz. Négy hét pihenő következik most, 27-én kezdünk, de négy-öt fiatalnak még két meccsen az U19-ben kell bizonyítania, a Honvéd elleni oda-vissza találkozón. Nekik csak két hét pihenőjük lesz.   

Csapatunk, a bajnokság utolsó, harmincnegyedik fordulójában szabadnapos, így győzelemmel zárta a 2015/16-os szezont a Pölöskei-legénység.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman