HÍREK

MTK Budapest – DVSC-TEVA 1-0 (0-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

2016-03-20

MTK Budapest – DVSC-TEVA 1-0 (0-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Bajnokavatás elhalasztva.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – DVSC-Teva 1-0 (0-0)
OTP Bank Liga, 26. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 634 néző

Vezette: Bognár Tamás, asszisztensek: Takács Gábor és Horváth Zoltán. Tartalék-játékvezető: Szpisják Zsolt.

Gólszerző: Nikacs (63. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Thiam, Vass – Gera, Kanta, Hrepka – Torghelle. Kispad: Groppioni – Baki, Vogyicska, Deutsch, Vukmir, Nikacs. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Torghelle helyett Nikacs (26. perc), Kanta helyett Baki (91. perc), Hrepka helyett Deutsch (94. perc).

Sárga lap: Thiam (72. perc).

DVSC-Teva: Radosevics – Jovanovics, Brkovics, Mészáros N., Korhut – Bódi, Holman, Varga, Szakály, dr. Horváth – Takács. Kispad: Verpecz – Szatmári, Tisza, Ferenczi, Lázár, Coulibaly, Kulcsár. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Brkovics helyett Szatmári, Szakály helyett Tisza (mindkettő 46. perc), Bódi helyett Coulibaly (75. perc).

Sárga lap: Szakály (37. perc), Tisza (73. perc), Korhut (74. perc).

Az összecsapás előtt, egykori játékosai, tisztelői a pályán emlékeztek meg a március 13-án elhunyt Verebes Józsefről. A megemlékezni kívánó szurkolóknak is volt módjuk elhelyezni mécseseiket a lelátón kialakított emlékhelyen. 

A találkozón Teodoru Vaszilisz csapatából hiányzott Strestik vénagyulladás, Ramos részleges izomhúzódás, Jakab combfeszítőizom részleges szakadás, és Varga belső térdszalag húzódás miatt.

Kapkodó játékkal indult az összecsapás, mindkét oldalon több hibával játszottak a csapatok. Az első negyedórában csak egy-egy lehetőség adódott az együttesek előtt, de Hrepka és Takács is kihagyta helyzetét. Az első játékrész közepén, cserére kényszerült Teodoru Vaszilisz, a combját fájlaló Torghelle helyén Nikacs folytatta. A félidő második felére átvette  az irányítást a Debrecen, több beadásuk okozott gondot a kék-fehér védőknek. A játékrész végén még Nikacs fejese akadhatott volna be, de elkerülte a kaput, így gól nélküli első félidőt követően vonultak pihenőre a csapatok.

Szünetben kettőt is cserélt Kondás Elemér, ettől felélénkült ellenfelünk játéka. Rögtön Holman került helyzetbe, de Hegedüs bravúrral védett. Ezután is támadásban maradtak a debreceniek, több helyzet is adódott előttük. Egyszer jöttünk csak ki a szorításból, akkor Kanta fejelte fölé Gera beadását. A játékrész közepére kiegyenlítetté vált a találkozó, mégis megszerezte csapatunk a vezetést.

63. perc: Radosevics bizonytalankodott, amit kihasznált Darko Nikacs. A Debrecen kapusa a felé guruló labdát próbálta elrúgni, ami az MTK Budapest centeréről a hálóba pattant (1-0).

A bekapott gól után próbálkozott ellenfelünk, de elég hitehagyottan tette ezt, a kék-fehérek kontrái viszont többször veszélyt jelentettek. Több találat már nem született, így csapatunk ismét győzött, és megszilárdította második helyét, a ferencvárosiaknak pedig még várniuk kell az ünnepléssel.

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Az első félidőben egálos mérkőzés volt, jó védekezés mellett, nem tudtunk kibontakozni, főleg a küzdelem dominált. A második játékrészben beszorítottak minket, két helyzetüknél is Hegedüs bravúrja kellett, de érvényesült a futball örök törvénye. Az akaratunk hozta meg a három pontot. Szerencse is kell a játékhoz, de kiemelem a CSAPATOT, mert sokat tettek a győzelemért.

Kondás Elemér, vezetőedző (DVSC-Teva): – Nem egyszerű bármit is mondani ilyen mérkőzés után. Nem volt szép játék, de voltak helyzeteink, nem rúgtuk be azokat, és elkerülhető góllal szenvedtünk vereséget. Félidőben két kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk, célunk az előrejáték volt, mert nyerni akartunk, de ez ma nem sikerült. Gratulálok az MTK Budapestnek!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman