HÍREK

MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)

2015-10-24

MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)

Torghelle (gól)parádé az első félidőben

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
OTP Bank Liga, 13. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 1174 néző

Vezette: Vad II. István, asszisztensek: Lémon Oszkár, Kepe Arnold ill. Pintér Csaba, Kulcsár Katalin, tartalék játékvezető: Huszár Balázs.

Gólszerző: Torghelle (33. és 39. perc) ill. Kamber (54. perc)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass – Gera, Kanta, StrestikTorghelle, Ramos. Kispad: Groppioni – Deutsch, Thiam, Szatmári L., Hrepka, Vukmir, Varga. Vezetőedző: László Csaba.

Csere: Strestik helyett Thiam (67. perc), Torghelle helyett Hrepka (75. perc), Ramos helyett Deutsch (83. perc).

Sárga lap: Strestik (65. perc), Grgics (72. perc), Hrepka (89. perc), Gera (93. perc).

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál, Lovric Baráth – Kamber, Nagy – Prosser, Vasziljevics, Holander – Vernes. Kispad: Horváth A. – Délczeg, Gazdag, Csábi, Ignjatovics, Erdélyi, Hidi. Vezetőedző: Marco Rossi.  

Csere: Prosser helyett Erdélyi (66. perc), Nagy helyett Gazdag (70. perc), Bobál helyett Délczeg (83. perc).

Sárga lap: Bobál (61. perc), Erdélyi (80. perc).

A mérkőzés előtt Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója köszöntötte Hrepka Ádámot, aki néhány fordulóval ezelőtt játszotta 200. élvonalbeli mérkőzését, és Torghelle Sándort, aki a Békéscsaba elleni találkozón szerezte 50. élvonalbeli gólját.

33. perc: Kanta József tanítani való szabadrúgásából Torghelle Sándor 11 méterről a kapuba fejelte a labdát. MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0.

39. perc: Torghelle ismét megmutatta klasszisát. Marek Strestik zseniális indításából ugrott ki a kék-fehérek 14-ese, majd a kifutó Kemenes fölött átemelte a labdát. A hálóőr csak nézte, ahogy a játékszer a kapuba hullott. MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-0.

54. perc: Kamber megszerezte a Honvéd első – később kiderült, hogy egyetlen – gólját. Többször próbálkoztak a vendégek, először Poór blokkolt, majd Hegedüs védett, a kipattanó labdát viszont már nem tudták levédekezni a hazaiak. MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-1.

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

László Csaba, vezetőedző (MTK Budapest): – Gratulálok a Honvédnak, megnehezítették a dolgunkat. A mérkőzésen három fordulópont is volt, ezekből jobban jöttünk ki. Volt időszak, amikor eldönthettük volna, de olyan is, amikor megúsztuk az egyenlítést. A szép játékot ma felülírta az eredményesség, a harciasságunk meghozta a várt sikert. Az első félidő elején kivártunk, szerencsére jöttek a gólok, és ekkor jól is játszottunk. A második félidőben a Honvéd mindent egy lapra tett fel, amit lehetett megpróbáltak, és a pontrúgásaik is életveszélyesek voltak. A két kapus kiválóan védett. Nem tetszett a második félidei játékunk, ott nem jött elő a „gyilkos ösztön” a csapatomból, nem az történt, aminek ilyenkor történnie kellene. Felhívtam a szünetben a srácok figyelmét, hogy még nem nyertük meg a mérkőzést, és „vegyük ki" a Honvéd játékát, de ez nem valósult meg. Örülök a három bajnoki pontnak. Fontos volt a mai győzelem, mert ezzel tudjuk tartani a pozíciónkat. A két Honvéd kapufánál szerencsénk is volt, de sokat tettünk ezért. Nehéz idegenbeli kupameccs előtt állunk, kedden Békéscsabára megyünk, most csak az lebeg a szemünk előtt, hogy ott is győzzünk és nyugodtan várhassuk a visszavágót.

Marco Rossi, vezetőedző (Budapest Honvéd): – A mérkőzésen a Honvéd focizott, az ellenfél pedig nyert. Hátul többször hibáztunk, ebből Torghelle két gólt is szerzett az első félidőben. A mérkőzésen a hazaiak három helyzetből kettőt értékesítettek, míg mi számtalan lehetőségünkből csak egyet. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, szerzett két gólt a hazai csapat és ezek után már csak futottunk az eredmény után. A második félidőben viszont egyértelműen a hazaiak fölé kerekedtünk, sok szép helyzetet kihagytunk. Nem volt szerencsénk. A meccs embere egyértelműen a hazaiak kapusa volt, szenzációsan védett. A szerencse is elpártolt tőlünk. Keményen kell a továbbiakban dolgoznunk, és erőt kell merítenünk a második félidei teljesítményünkből.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman