HÍREK

MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0 (1-0) (GALÉRIA)

2016-03-09

MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0 (1-0) (GALÉRIA)

Kanta nélkül is sikerült

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
OTP Bank Liga NB I., 24. forduló

Dunaújváros, Dunaferr Aréna, 520 néző

Vezette: Vad II. István, asszisztensek: Berettyán Péter, Ifj. Varga Gábor illetve Nagy Róbert, Kulcsár Katalin. Tartalék-játékvezető: Horváth Zoltán.

Gólszerző: Hrepka (29. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Strestik, HrepkaTorghelle. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Baki, Nikacs, Hajdú, Vogyicska. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Torghelle helyett Nikacs (54. perc), Strestik helyett Baki (89. perc).

Budapest Honvéd: Horváth – Botka, Lovrics, Baráth, Ikenne-King – Nagy, Kamber, Vasziljevics – Bobál, Youla, Prosser. Kispad: Vereckei – Palmes, Szilágyi, Hidi, Constantinescu, Vernes, Holender. Vezetőedző: Marco Rossi.  

Csere: Kamber helyett Hidi (40. perc), Ikenne-King helyett Holender (46. perc), Vasziljevics helyett Vernes (74. perc).

Sárga lap: Youla (70. perc), Lovrics (72. perc), Prosser (84. perc).

A két patinás klub 187. összecsapását játszotta egymással. Teodoru Vaszilisz továbbra sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Ramos, Jakab és Varga játékára, illetve ma reggelre Kanta belázasodott, így ő sem tarthatott társaival Dunaújvárosba. Ellenfelünk vezetőedzőjének, Marco Rossinak pedig az elmúlt fordulóban kiállított és eltiltását töltő Eppel és Gazdag, valamint a sérült Kemenes és Nagy szolgálatait kellett nélkülöznie.

Kiegyenlített első percek után az MTK Budapest talált előbb magára, és átvette a mérkőzés irányítását. Ha Gera jobb oldali beadását jobban találja el fejjel Strestik, már az ötödik percben vezethettünk volna, majd a nyolcadik percben is gólt szerezhetett volna csapatunk, ha Thiam két centivel beljebb lő, és nem a kapufát találja telibe. A játékrész közepére kiegyenlítetté vált a találkozó, főleg a középpályán folyt a játék. Egy helyzet itt, Strestik előtt, egy helyzet ott, Nagy előtt, ez a tömör mérleg. De ami előbb nem sikerült, az most igen.

29. perc: Thiam csodálatos passzával Hrepka lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd okosan emelt át a labdát a kifutó Horváthon (1-0).

A kék-fehérek találata után feléledtek a piros-feketék, amit néhány veszélyes lehetőségük is jelzett, de gól már nem esett az első félidőben, így az egyperces hosszabbítás után, egygólos kék-fehér előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész hatalmas kispesti helyzettel indult, de nem lett belőle semmi, bár ezután is támadásban maradt ellenfelünk. Igaz, ami igaz, jól kezdték ezt a félidőt, több gyors akcióból és pontrúgásból is veszélyeztettek, de gólt egyikből sem találtak. Ekkor csak másodpercekre volt nálunk a játékszer, mégis Thiam előtt adódott hatalmas lehetőség, bele is sérült, de szerencsére tudta folytatni. Húsz perc telt el, amikor kijöttünk a szorításból, megtartottuk a labdákat, és próbáltuk meg is játszani, ekkor – Thiam, és a megsérült Torghelle helyett csereként pályára lépett Nikacs révén – növelhettük volna előnyünket. Nem törődött bele ellenfelünk a vereségbe, mindent megpróbáltak az egyenlítésért. És ebben volt a lehetőség, mert kinyíltak hátul, ezért több veszélyes kontraakciót is vezettünk, mindben komoly gólveszéllyel. A háromperces hosszabbításban sem született gól, így csapatunk, az Újpest után, a Kispestet is két vállra fektette.      

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Tudtuk ellenfelünk játékrendszerét, készültünk belőle, elemeztük őket. Letámadtak minket, ezért kontrákra apelláltunk, a gólunkat is ebből szereztük. Ezután nagyon ránk jöttek, de higgadtak maradtunk. Ha a második félidőben berúgjuk a helyzeteinket, nem kellett volna izgulnunk a végén. Kanta belázasodott mára, ezért maradt otthon, de hiányát a csapat oldotta meg. Torghellének pedig érzékeny volt a combja, nem kockáztattuk, hogy rásérül. Megérdemelt győzelmet arattunk.   

Marco Rossi, vezetőedző (Budapest Honvéd): – Kiegyenlített meccs volt, lehetett volna 1-1 vagy akár 2-0 is. Sok párharcot elvesztettünk, és a védelemben több súlyos egyéni hibát is vétettünk, így többször átjöttek rajtunk. Nekünk is több lehetőségünk volt, de elől is sokszor hibáztunk, így kimaradtak azok. Hiányzott a minőség a csapatomból, nem volt átütőerő a játékunkban. Sok területet hagyott nekünk az MTK Budapest, kontrákra építettek. A következő találkozókra fel kell frissülnünk, hogy sikeresek lehessünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman