HÍREK

Megvan a továbbjutás (GALÉRIA)

2017-10-25

Megvan a továbbjutás (GALÉRIA)

Hősiesen küzdött, de nem okozott gondot az Iváncsa.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Iváncsa KSE – MTK Budapest 1-4 (1-2)

Iváncsa Sportpálya, 300 néző
Vezette: Zierkelbach (Iványi, Legeza)

Iváncsa KSE: Dániel Csaba – Balogh L., Kertai, Schmidtka, Berényi (Nagy A., 33.), Szauter (Majláth, 46.), Fekecs, Aradi, Folmer (Büki, 68.), Cseszneki, Pribék
Vezetőedző: Domján Attila

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Gengeliczki, Baki (Bayer, 56.), Forgács – Gera (Szerencsi, 68.), Schäfer, Borbély, Jakab – Hrepka (Tóth Z., 75.), Korozmán
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólok: Folmer Krisztián (45.), ill. Schäfer András (20.), Bori Gábor (26., büntetőből), Korozmán Kevin (46.), Tóth Zoltán (88.)
Kiállítva: Balogh László (85.)

A Magyar Kupa hetedik fordulójában csapatunk az NB III-as Iváncsa KSE otthonába látogatott.

A találkozó legelső percétől kezdve rá tudta erőltetni akaratát ellenfelére Feczkó Tamás együttese, az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A mérkőzés első góljára mégis a 20. percig kellett várni: Jakab Dávid jobb oldalról érkező beadásába Gera Dániel csúsztatott bele, a hosszún érkező Schäfer András pedig laposan visszalőtte a jobb alsóba a labdát.

Alig hat perccel később ismét „Séfi” volt a főszereplő: a 18 éves középpályást buktatták a hazaiak tizenhatosán belül, Zierkelbach sporttárs pedig azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest a szerdai csapatkapitány, Bori Gábor lőtte védhetetlenül Dániel Csaba hálójába, így már két gól volt a vendégek előnye.

Amikor már mindenki azt hitte, kétgólos vendégelőnnyel vonulhatnak pihenőre a csapatok, az Iváncsa megtréfálta együttesünket: Balogh László lövését még védeni tudta Fadgyas – akit először tettek próbára a mérkőzés során –, ám a kipattanóra Folmer Krisztián csapott le elsőként, és szépíteni tudott.

Nem tudni, mi hangzott el a vendégöltözőben a szünetben, de bevált: a második félidő első támadásából ismét kétgólosra növelte előnyét együttesünk. Borbély Bálint ívelt egy labdát a védelem mögé, Hrepka Ádám pedig remekül lekészítette azt a második hullámban érkező Korozmán elé, aki Dániel kapujába bombázott.

A biztos előny tudatában sem lassított Feczkó Tamás együttese, továbbra is a kék-fehérek domináltak. A mester igyekezett frissíteni a csapatát: Baki Ákost Bayer Bence, a kisebb sérülést szenvedő Gera Dánielt Szerencsi Miklós, Hrepka Ádámot pedig a felnőttek között most debütáló Tóth Zoltán váltotta.

A mindössze 17 éves támadó a hajrához közeledve végül góllal tette le névjegyét az első csapatban: Jakab Dávid végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a hazaiak kapujától, Dániel először védeni tudott, de Tóth remek ütemben érkezett, és bevitte a kegyelemdöfést.

Feczkó Tamás tanítványai legközelebb október 29-én, a Mosonmagyaróvár ellen lépnek pályára.

Feczkó Tamás:Nagyon örülünk a továbbjutásnak, igazi kupahangulat volt, harcos, jól játszó csapat ellen léptünk pályára. A talaj nem volt ideális, de a szurkolókra nem lehetett panasz. Örülök, hogy az amúgy kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is élni tudtak a bizalommal, Tóth Zoli például góllal debütált az első csapatban.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman