HÍREK

Megtörtük a rossz sorozatot: idegenben vertük meg a Kisvárdát

2021-02-02

Megtörtük a rossz sorozatot: idegenben vertük meg a Kisvárdát

Először nyertünk a Kisvárda ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

Kisvárda Master Good–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Kisvárdai Várkerti Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Csatári, Vígh-Tarsonyi, Szécsényi, Németh, Farkas)

Gólszerző: Schön (39.), Varga (52.)

Sárga lap: Bumba (56.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Cirkovic, Ötvös, Leoni – Karabelyov (Navratil, 45.) – Bumba (Zlicic, 60.), Simovic, Lucas (Horváth, 80.), Sassa (Kovácsréti, 60.) – Viana (Jelena, 60.)

Vezetőedző: Supka Attila

MTK Budapest: Somodi – King, Varju, Nagy, Herrera (Balázs, 80.) – Kata (Palincsár, 71.), Cseke – Varga, Dimitrov (Mezei, 45.), Schön (Prosser, 80.) – Miovski (Bíró, 88.)

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kisvárda Master Good otthonába látogattunk, akik ellen még soha nem tudtunk nyerni tétmeccsen. Legutóbb októberben játszottunk Supka Attila együttesével, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-es eredmény született.

Ugyan picit aktívabban kezdte a hazai csapat a találkozót, igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani ők sem. Egy-két szabadrúgás okozhatott némi fejfájást együttesünknek, de ezek rendre elkerülték a kaput. A mezőnyjáték dominált, a megszokott óriási küzdelmet láthattuk a középpályán.

A mieink egy-két kontrából veszélyeztethettek volna, ám a passzainkba rendre hiba csúszott. Egészen a 39. percig: ekkor Kata remekül emelte a labdát Varga elé, aki megtolta a játékszert, majd Schönhöz passzolt, aki az üres kapuba lőtte a labdát. (0-1)

Kettő perccel a gólunk után Bumba 20 méterről lőtt, ám picit célt tévesztett, így egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

Egy perccel a térfélcsere után a félidőben pályára lépő Mezei ugratta ki Miovskit, aki megtolta a labdát, majd elesett a tizenhatoson belül, így büntetőt rúghattunk. A labda mögé a sértett állt oda, Dombó azonban jó felé ment, és bravúrral hárított.

A kihagyott tizenegyes nem fogta meg csapatunkat, a második játékrészre sokkal jobban jöttünk ki, mint az elsőre. Az 52. percben meg is dupláztuk az előnyt: Herrera tökéletesen ívelt be a bal oldalról, Varga bevetődve megelőzte az emberét, és a kapuba bólintott. (0-2)

A 65. percben jött a Kisvárda első nagy helyzete a második félidőben: Kovácsréti szöglete után Cirkovic fejelt, Somodi gyönyörű mozdulattal tolta ki a labdát a kapuból. A 73. percben növelhettük volna az előnyt, Palincsár remek pörgetett kiugratásáról centikkel maradt le Miovski, ezt követően Varju blokkolt kulcsfontosságú pillanatban a kapunk előtt.

Négy perccel később Varju indult meg, Miovskihoz löbbölte a labdát, csatárunk megpróbálta átemelni Dombót, viszont a kapus észnél volt. A 83. percben is eldönthettük volna a meccset, Varju lőhetett Mezei szöglete után, Dombó megint védett.

A hazai gárda a hajrában már nem tudott nagy helyzetet kialakítani, így először nyertünk tétmérkőzésen a Kisvárda ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman