HÍREK

Megszakítottuk a sorozatot: legyőztük a Kisvárdát hazai pályán

2024-03-17

Megszakítottuk a sorozatot: legyőztük a Kisvárdát hazai pályán

Molnár és Bognár góljával itthon tartottuk a három pontot.

OTP Bank Liga NB I. 25. forduló

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 2-1 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1938 néző

Vezette: Pintér Csaba (Berke, Huszár, Rózsa)

Gólszerző: Molnár (17.), Bognár (34., tizenegyesből), illetve Jovicic (86.)

Sárga lap: Jurina (6.), illetve Jovicic (40.), Navrátil (49.), Lippai (79.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zsombor – Varju, Kata, Kosznovszky, Kovács Patrik (Antonov, 63.) – Molnár (Végh, 73.), Jurina (Stieber, 45.), Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kisvárda Master Good: Kovács Marcel – Navrátil, Lippai, Jovicic, Széles, Cipetic – Wellington (Nikolov, 61.), Lucas (Melnyik, 61.), Makowski (Ilievski, 77.) – Spasic (Balogh, 46.), Mesanovic (Filipovic, 46.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának mérkőzésén a Kisvárda Master Good együttesét láttuk vendégül, akiket hazai pályán még soha nem tudtunk legyőzni. Érdekesség, hogy a kezdőcsapatunkban nyolc olyan játékos is helyet kapott, aki az akadémiánkon (vagy az utánpótlásunkban) nevelkedett korábban.

Mi kezdtük aktívabban a találkozót: a 9. percben Varju adott be jobbról, Molnár készített le Kosznovszkyhoz, akinek blokkolták a lövését, majd Nagy Zsombor távoli próbálkozását védte Kovács Marcel. Egy perccel később Mesanovic távoli bombáját ütötte ki Demjén.

A 15. percben Bognár tartotta meg a labdát Varju indítása után, majd Jurina elé passzolt, aki az ötös jobb sarkáról a kivetődő Kovács Marcelba lőtt. Két perccel később már a vendégek kapusa sem tudott hárítani: Hej bedobását Nagy Zsombor csúsztatta Molnárhoz, aki szépen fordult meg a tizenhatoson belül, majd ballal az alsóba lőtt (1-0).

A 23. percben Jurina akrobatikus mozdulattal próbálta bevenni a kaput, nem sokat tévesztett, majd Navrátil távoli lövése ment fölé. A 32. percben Lucas szögletére Lippai érkezett, és bombázott kapásból fölé.

A 33. percben Bognár szépen pöckölt Varju elé a tizenhatoson belülre, de játékosunkat akasztották, büntetőt rúghattunk. A labda mögé Bognár állt oda, és higgadtan passzolt a kapuba (2-0).

A 37. percben gyorsan elvégzett szabadrúgás után Molnár lőtt 17-ről, de Kovács Marcell a helyén volt. Az első félidő végén Jovicic fejelt Navrátil szögletéből, de nem találta el a kaput, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidő elején a Kisvárda jött előre, de nagy lehetőséget nem láthattunk. Az 53. percben Kosznovszky ugratta ki Molnárt, aki szép csellel hozta helyzetbe magát, de végül becsúszva blokkolták lövését a védők.

A 60. percben Cipetic játszotta magát szabadra, majd 17-ről lőtt, Demjén szögletre ütötte a labdát. Hét perccel később Varju ugratta ki remek íveléssel Stiebert, aki jól vette át a labdát, és a rövid sarkot vette célba, de Kovács Marcell szépen védett. Egy perccel később Filipovic beadását Lippao fejelte kapura, Demjén gyönyörű vetődéssel szedte ki a labdát a sarokból.

A 77. percben Varju szökött meg a jobb szélen, de éles szögből, 20 méterről nem találta el a kaput. A 83. percben szép kontrát vezettünk, melynek a végén Bognár passzolt Hejhez, aki 12 méterről lőtt, ám Kovács Marcel ezúttal is védett.

A 86. percben a bal oldalról Cipetic ívelt be szabadrúgást, Jovicic emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba bólintott (2-1).

Újabb lehetőség már nem adódott, először sikerült hazai pályán legyőznünk a Kisvárda együttesét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman