HÍREK

Megáztunk a gólzáporban (GALÉRIA)

2018-05-20

Megáztunk a gólzáporban (GALÉRIA)

Kilencgólos mérkőzésen maradtunk alul a foggal-körömmel küzdő ZTE otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ZTE FC–MTK Budapest 5-4 (2-2)
Zalaegerszegi Városi Stadion, 1130 néző
Vezette: Pintér Csaba (Szabó P., Hofbauer, Gaál Á.)

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Forgács, Devecseri, Lencsés – Nagy T., Hudák – Horváth K., Szökrönyös (Fujsz, 46.), Babati – Vernes
Vezetőedző: Artner Tamás

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Kulcsár T. (Vass P., 68.), Borbély (Vass Á., 68), Schäfer, Takács R. – Lencse, Hrepka (Kanta, 68.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gól: Babati (16., 75.), Vernes (41., 58., 66.), ill. Deutsch (19.), Hrepka (21.), Kulcsár (54.), Balogh (86.)
Sárga lap: Nagy T. (47.), ill. Deutsch (63.)
Piros lap:

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában csapatunk a kiesés elől menekülő Zalaegerszegi TE otthonába látogatott.

Az már az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy a hazaiak az életükért játszanak: Vernes Richárd korán helyzetbe is került, ám ekkor még a kapu fölé bombázott. A 16. percben aztán megszerezte a vezetést a ZTE: Babati Benjamin törhetett kapura egyedül, elhúzta a labdát Fadgyas Tamás mellett, és az üres kapuba gurított (1-0).

Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak: alig két perccel Babati találatát követően Deutsch Bence végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a ZTE kapujától, és a közelmúltban szerződést hosszabbító balhátvédünk nem hibázott (1-1).

De itt még nem értek véget a hazaiak megpróbáltatásai: újabb két perccel később Kulcsár és Lencse remek kényszerítőjét követően Hrepka Ádám pörgetett 10 méterről a hosszú alsóba (1-2).

A játékrész hajrájában másodszor is a védelmünk mögé tudott kerülni a ZTE, és Vernes Richárd ezúttal higgadtan emelt Fadgyas felett a kapuba (2-2).

Az 54. percben folytatódott az adok-kapok: ezúttal Kulcsár Tamás kapott remek labdát Lencsétől, átjátszotta magát a rárontó Kovács Zoltánon, majd a két menteni igyekvő védő között a kapuba lőtt (2-3).

Ám ezt követően sem pihenhetett meg az eredményjelző kezelője. Az 58. percben a ZTE szerzett az előzőhöz kísértetiesen hasonló gólt: ezúttal Vernes húzta el Fadgyas mellett a labdát, és egyenlített (3-3).

A 66. percben Vernes sokadszorra is egyedül léphetett ki a védők közül, nem volt les, és a hazaiak hetese egy lapos lövéssel harmadszor is túljárt a kiszolgáltatott Fadgyas eszén (4-3).

Negyedórával a mérkőzés vége előtt már kettőre nőtt a ZTE előnye: ezúttal Vernes ugratta ki Babatit, aki a szokásos forgatókönyv szerint eltolta Fadgyas mellett a labdát, majd lőtt az üres kapuba (5-3).

A 86. percben aztán, Vass Patrik szögletét követően, Balogh Béla fejesét még hárítani tudta Kovács, de a kipattanót már a hálóba bombázta rutinos középhátvédünk (5-4).

Bár a hajrában is mentünk előre becsülettel, az egyenlítésre ezúttal már nem futotta erőnkből, így a ZTE otthon tudta tartani a három pontot.

Feczkó Tamás:Botrányosan kezdtük a mérkőzést, hiszen az első gól előtt már volt két ziccere az ellenfélnek. Az első hazai találat felébresztett minket: elkezdtünk játszani, viszont elhittük, hogy megnyertük a mérkőzést. A szünetben volt némi fejmosás, jól jöttünk ki a második félidőre, azonban 3-2-nél megint azt hittük, miénk a meccs. Felháborító, hogy öt gólt tudtunk kapni, és emellett még több lehetősége is volt a hazaiaknak. Minden játékosnak úgy kell küzdenie, ahogy azt a zalaegerszegiek tették, csúsztak-másztak minden egyes labdáért, és teljesen megérdemelten nyertek. Gratulálok az edzőkollégámnak, hogy így felkészítette az együttesét az összecsapásra!

 
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman