HÍREK

Még nem dőlt el semmi a kupában

2020-05-23

Még nem dőlt el semmi a kupában

Szórakoztató mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de betalálni nem sikerült, így 0-0-ról várhatjuk a visszavágót.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 0-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Erdős József (Huszár, Vígh-Tarsonyi, Márkus, Berke, Iványi)

Sárga lap: Palincsár (82.) illetve Lovrics (56.), Gazdag (59.)

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Pintér, Varju, Katona – Mezei (Bognár, 68.), Cseke, Palincsár – Prosser, Lencse (Bíró, 68.), Schön (Gera, 68.)

Vezetőedző: Michael Boris

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovrics, Niba, Uzoma – Nagy, Hidi – Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukocs, 76.) – George

Vezetőedző: Pisont István

Régóta nem láthattuk tétmérkőzésen kedvenceinket, hiszen labdarúgócsapatunk legutóbb március 14-én lépett pályára, akkor az NB II-ben a Vasas FC volt az ellenfél. Ugyan a másodosztály pontvadászatát lezárták, nem búslakodtunk az elmaradt meccsek miatt, hiszen a végső állás szerint öt ponttal megnyertük a bajnokságot, ezzel kiharcoltuk a feljutást.

Szombaton visszatértünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, mégpedig a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésére, ahol a Budapest Honvéd volt az ellenfelünk. Kis híján álomszerűen kezdődött a mérkőzés: a harmadik percben mutatós összjáték után Schön került helyzetbe, elpasszolta a labdát a kapus mellett, amit végül Prosser a gólvonalról tessékelt a hálóba, de sajnos les miatt érvénytelenítették a találatot. Egy perccel később hasonló szituáció alakult ki, Schön ezúttal a jobb lábára cselezett, de ziccerben a kapus kezébe lőtt. Ezt követően Cseke kínálta meg a Honvéd kapuját kétszer is távolról, de egyszer mellé trafált, egyszer pedig Tujvel hárított.

Az első nagyobb Honvéd sansz a 15. percben következett: George került a védőink mögé, megpróbálta kicselezni Vargát, de kapusunk jól zárta a szöget, nem lett gól. Az első ivószünet előtt két távoli lövéssel próbálkoztunk, egyik sem okozott gondot a Honvéd hálóőrének.

Öt perccel a rövid pihenő után Moutari beadására George érkezett, ám Varga könnyedén védeni tudott. A 35. percben megint Schön tűnt fel a vendégek kapuja előtt, ezúttal talán túl önzetlen volt, lövés helyett passzt választott, így szöglet lett az ígéretes lehetőségből. Három perccel később Lencse és Prosser nagyszerű kényszerítője végén az utolsó pillanatban tisztáztak a védők, nem sokkal ezután Palincsár beadását Lencse lőtte a rövid sarok mellé.

Az első 45 perc végül nem hozott gólt, hiába dolgoztunk ki sokkal több helyzetet, mint ellenfelünk.

A térfélcserét követően is mi kezdeményeztünk: az 53. percben Schön beadása után Noel életerős lövése suhant el a kapu fölött. Egy perccel később George került a kapunk elé, lövését Varga lábbal hárította.

A 60. percben Prosser hatalmas küzdelemben választotta el Uzomát a játékszertől, majd Lencséhez passzolt, csatárunk lövését Tujvel védte. Rögtön ezután Hidi kínálta meg távolról Vargát, bombája a kapufáról oldalra pattant.

A második játékrész ivószünetében hármat is cseréltünk: Bíró, Gera és Bognár váltotta Lencsét, Mezeit és Schönt.

Majdnem rögtön meglett a változtatások eredménye: szép kontrát vezettünk, melynek végén Bíró ugratta ki Prossert, Tujvel azonban védeni tudta a próbálkozást. Néhány minutummal ezután Bognár átadása után Bíró lövése megpattant a vendégek kapusán, majd végigcsorgott a gólvonalon, de kifelé jött.

A 82. percben megint megszerezhettük volna a vezetést: szöglet után némi kavarodás alakult ki, Fülöp vette célba a kaput, de egy védő belelépett a labdába. Két perccel később Varju fejesénél az egyik Honvéd hátvéd kézzel ért a labdába, sajnos nem kaptunk érte tizenegyest.

Ellenfelünk is ziccerbe került nem sokkal később, amikor George elé pattant a tizenhatoson belül a labda, Varga magabiztosan védte a középre tartó játékszert.

Az utolsó pillanatig ostromoltuk a Honvéd kapuját: előbb Bognár szabadrúgását fejelték ki, majd szöglet után Pintér találta el a kapufát. A gól elmaradt, így a számtalan helyzetünk ellenére nem kerültünk előnybe. Pozitívum, hogy hazai pályán nem kaptunk gólt, tehát ígéretes helyzetből várhatjuk a visszavágót.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman