HÍREK

Második csapatunk győzött a Pest megyei első osztály bajnoka ellen

2022-07-09

Második csapatunk győzött a Pest megyei első osztály bajnoka ellen

Horváth Dávid vezetőedző együttese 1-0-ra nyert Gödöllőn.

Az első keret elleni játékot követően július 9-én, szombaton partnerklubunk, a Pest megyei első osztályt 2021-22-ben megnyerő Gödöllői SK ellen folytatta felkészülését az MTK Budapest II.

A Szűcs Lajos Sportcentrumban először a hazaiak veszélyeztettek, méghozzá Halmos révén, aki egy 20 méteres szabadrúgás lőtt kapura, Velicskó pedig fölé tolta. A 18. percben talán hálóőrünk is verve lett volna, amikor Koziorowski középre adott az alapvonalról, de a berobbanó Reznek az ötösről kevéssel a kapu fölé bólintott.

Nem sokkal később aztán együttesünk is villant. Törőcsik szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, majd középre passzolt, ahol Balogh Bence még hozzáért a labdához, de az így is elpattogott a kapu előtt. Két percre rá Merényi a Gyurissal való összjáték végén bombázott az oldalhálóba.

Továbbra is az első félidőben jártunk, amikor Juhász Levente lódult meg saját térfélről egy jó 60 méteres kontrával, melynek végén a hátráló védő mellett, 12 méteren közép felé eltolta a játékszert, aztán lőtt - egy másik hátvéd azonban hátra ért és blokkolni tudott. A következő akcióból Balogh Bence szorításában Merényi hulló beadását Sásdi kapus nem tudta jól elütni, de játékosunk az ötösről célt tévesztett.

A játékrész utolsó percei aztán ismét a gödöllőieké voltak. Richter beadását Koziorowski csúsztatta tovább, a csereként beállt Kiss Dávid pedig a hosszún átvette, de mintegy 7 méterről, ziccerben Velicskót találta el. Nem sokkal később egy alapvonalról visszagurított labdát aztán ismét Kiss lőtt rá - ezúttal kapásból, de elzúgott a felső léc fölött a löket.

Fordulás után, az 55. percben a 2006-os születésű Almomani beadását Balogh Máté ollózta volna kapura, de egy védőben elakadt a kísérlet. A kipattanót aztán Törőcsik 17 méterről vágta rá jobbal, de a kifelé kanyarodó kísérlet elkerülte a jobb oldali kapufát.

A gól azonban az 56. percben már megszületett: a balhátvédet játszó Merényi beadása Vasvárit találta meg középen, aki lefordult és jobbal, szép mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Még mindig a félidő első negyedórájában voltunk, amikor megduplázhattuk volna az előnyt: Balogh Máté Törőcsikkel kényszerítőzött, majd lendületből belépett a tizenhatosra a bal oldalról, beadás helyett pedig a lövést választotta, kísérlete azonban elkerülte a kaput. A 72. percben megint fiatal támadónk veszélyeztetett. Owusu előrevágott labdájánál megtartotta védőjét, majd lepördült róla, combbal maga elé tette a játékszert és sprintben bevezette a tizenhatosra. Középen Juhász Levente teljesen üresen érkezett, de a 17 éves játékos újra a lövést választotta, ami a gödöllői kapus kezében kötött ki. A 80. percben aztán Balogh a tizenhatos jobb sarkáról is megpróbálkozott egy csavarással, amit Németh Máté kapus csak nézett, de mintegy 15 centiméterrel elkerülte a kaput - majd a meccs utolsó helyzete is a nevéhez fűződött, amikor a 82. minutumban váratlanul visszahúzta a labdát, a kibillent védő mellett pedig lőtt, de Németh kapust találta el, aki kiütötte.

Csapatunk így 1-0-s sikert aratott a Gödöllői SK otthonában játszott felkészülési mérkőzésen. Folytatás július 13-án, szerdán a BVSC ellen.

 

Nyári felkészülés, 2. mérkőzés
Szűcs Lajos Sportcentrum, Gödöllő

Gödöllői SK - MTK Budapest II 0-1

Gólszerzők: Vasvári (56.)

Gödöllői SK: Sásdi (Németh M., 69.) - Richter (Hámor, 46.), Abért M. (Papp K., 74.), Hevesi, Balogh Bá. (Kiss D., 25.) - Halmos (Thovia, 46.), Tóth-Ilkó (Maródi, 46.) - Barabás (Mudroch, 46.), Reznek (Dolhai, 46.), Ujvári (Miknyóczki, 25.) - Koziorowski (Pancsuska, 46.)

MTK Budapest II: Velicskó - Godwords (Almomani, 30.), Matviiv, Juhász B. (Dóra, 46.), Merényi (Owusu, 69.) - Rimóczi, Bene (Szőke, 61.), Törőcsik (Földing, 70.) - Juhász L., Balogh B. (Vasvári, 46.), Gyuris (Balogh M., 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman