HÍREK

Magyarországon járt és sportvezetőkkel találkozott Jérôme Champagne

2014-12-19

Magyarországon járt és sportvezetőkkel találkozott Jérôme Champagne

Három fővárosi klub, az Újpest, a Ferencváros, az MTK Budapest, valamint a Videoton FC vezetőivel tárgyalt Budapesten a francia sportdiplomata. A munkareggelin az MTK-t Domonyai László, klubigazgató képviselte.

A FIFA korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója néhány hónapja körlevelében tájékoztatta a FIFA 209 nemzeti futballszövetségét elnöki ambícióiról, terveiről, s többek között szerepük megerősítését ígérte. Ezt – az októberi híradások szerint – úgy képzeli el, hogy a FIFA legfőbb döntéshozó testületének, a végrehajtó bizottságnak többségét olyanok alkotnák, akik hazájuk szövetségének elnökei, s őket is a közgyűlés választaná meg, de pozíciójukat elvesztenék, amennyiben – bármilyen okból kifolyólag – távoznak az adott nemzeti szövetség éléről.

Az elnökjelölt tervei között szerepel, hogy kiegyenlítettebb legyen a kontinentális szövetségek szerepe a nemzetközi szövetségen belül, az elnökeik egyben a FIFA alelnökei lennének, és a végrehajtó bizottságba minden konföderációból lenne delegált, illetve felülvizsgálná a kontinensek vb-re megszerezhető kvótáit is.

[image]

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman