HÍREK

Magyar Kupa: Újra ott vagyunk az elődöntőben!

2021-03-10

Magyar Kupa: Újra ott vagyunk az elődöntőben!

A DVSC idegenbeli legyőzésével újra bejutottunk a négy közé.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVSC–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Debreceni Nagyerdei Stadion

Vezette: Szilasi Szabolcs (Vígh-Tarsonyi, Tóth II., Szert, Csonka, Zierkelbach)

Gólszerző: Szécsi (47.), illetve Herrera (41.), Varga (49.)

Sárga lap: Dzsudzsák (17.), Ugrai (69.) illetve Dimitrov (65.)

DVSC: Gróf – Kusnyir, Kinyik, Korhut (Szatmári, 80.), Ferenczi – Haris, Baráth (Bárány, 46.) – Pintér (Bódi, 67.), Dzsudzsák, Kalafat (Szécsi, 34.) – Tischler (Ugrai, 46.)

Vezetőedző: Huszti Szabolcs

MTK Budapest: Somodi – King, Varju, Nagy, Herrera – Palincsár (Kata, 73.), Cseke (Kanta, 90.), Dimitrov (Mezei,78.) – Varga, Bíró (Miovski, 73.), Prosser (Schön, 90.)

Vezetőedző: Michael Boris

A Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB II listavezetője, a DVSC otthonába látogattunk. A mieink kezdték aktívabban a találkozót, az 5. percben Prossert ugratta ki Bíró, bal szélsőnk lövését Gróf ütötte szögletre. A hazaiak először a 15. percben próbálkoztak, Tischler fejesét magabiztosan védte Somodi.

A 20. percben óriási lehetőség maradt ki: Herrera csapott le a labdára a DVSC tizenhatosa előtt, beadása után visszakerült hozzá a játékszer, lövését a gólvonalról rúgták ki. Egy perccel később King centerezését követően Dimitrov a rövid felsőt vette célba, picit tévesztett csak célt.

A 41. percben a csapatkapitányi karszalagot viselő Varga szökött meg a szélen, beadására Bíró és Prosser is érkezett, de végül Korhut az utolsó pillanatban szögletre mentett. A sarokrúgás után Palincsárhoz került a labda, ő Varjuhoz passzolt, aki Herrerának készített le, bal hátvédünk pedig 17-ről laposan a hosszúba lőtt. A játékszer picit megpattant az egyik hazai védő lábán, de ez csöppet sem von le Herrera érdemeiből. (0-1)

A szünetig megtartottuk előnyt, de a második játékrész szörnyen kezdődött: Dzsudzsák szöglete után Szécsi bólintott a kapunkba. (1-1)

Sokáig nem keseregtünk, a 49. percben újra nálunk volt az előny: Bíró szépen tartotta meg a labdát, majd Dimitrov pazarul ugratta ki Vargát, aki a hosszú sarokba lőtt. (1-2)

Az 56. percben a Debrecen szerzett labdát a kapunk előtt, Bárány lövését sikerült blokkolnunk. Bárány sokkal közelebbről, öt méterről próbálkozhatott a 74. percben, de Somodi óriási bravúrral védett.

Négy perccel Kata távoli lövése ígéretesen kanyarodott, picivel ment el a kapu mellett. A 80. percben megint Szécsi veszélyeztetett, mellé lőtt jó helyről.

Öt perccel ezután Miovski, majd Prosser próbálkozott fejjel, előbbi kísérletét Gróf hárította,,utóbbi nem találta el a kaput. Az utolsó percek egyikében Kinyik szeretett volna gólt szerezni, ám Somodi útját állta.

Újabb lehetőség nem adódott, megnyertük a találkozót és újra bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman