HÍREK

Magyar Kupa: Magabiztos győzelem és továbbjutás

2021-02-24

Magyar Kupa: Magabiztos győzelem és továbbjutás

4-1-es győzelmet arattunk a Tállya KSE otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Tállya KSE–MTK Budapest 1-4 (0-2)

Tállya Községi Sporttelep

Vezette: Csonka Bence (Takács, Becséri, Csatári)

Gólszerző: Nyitrai (75., 11-esből), illetve Prosser (20.), Bíró (25., 11-esből), Dimitrov (47.), Kanta (51., 11-esből)

Sárga lap: Ohár (54.), illetve Antonijevic (75.), Clinton (79.)

Tállya KSE: Tarr – Ondó (Jano, 71.), Tóth Szabolcs, Nyitrai, Minczér, Tóth Lukás (Kelemen, 56.), Ohár, Fenyőfalvi, Bihari, Serecin, Bocsi

Vezetőedző: Lasztóczi Péter

MTK Budapest: Somodi – Alho, Perkovic (Baki, 45.), Varju, Balázs – Cseke, Palincsár (Dimitrov, 45.), Biben (Kanta, 45.) – Prosser (Clinton, 63.), Bíró, Schön (Antonijevic, 45.)

Vezetőedző: Michael Bors

Labdarúgócsapatunk a Magyar Kupa 9. fordulójában az előző körben a Kaposvárt búcsúztató Tállya KSE otthonába látogatott, a tét a nyolc közé jutás volt. A harmadosztályú csapat ellen az utóbbi három évben kétszer is játszottunk már a Magyar Kupában, mindkétszer nagyarányú győzelmet arattunk.

Az első helyzetig ezúttal a 13. percig kellett várni, ekkor Prosser került a védelem mögé, lecselezte a kapust is, ám kisodródott, és beadását szögletre fejelte az egyik hazai védő. A 20. percben megszereztük a vezetést: Alho tanári indítása után Prosser a bal lábára cselezett, majd a kapu közepébe bombázott. (0-1)

A 25. percben Biben ugratta ki Bírót, ő eltolta a labdát a kapus mellett, aki buktatta, így büntetővel jöhettünk. A sértett végezte el a tizenegyest, és magabiztosan lőtt a bal felső sarokba. (0-2)

A fiatal csatárnak ez meghozta a kedvét, nem sokkal később távolról majdnem megduplázta találatainak számát, de Tarr szépen védett. A 31. percben Prosser ugratta ki Schönt, lövését lábbal hárította a Tállya portása.

Három perccel később Ondó került a védőink mögé, végül Somodi és Perkovic megoldották a szituációt, majd a 43. percben Bocsi elől tisztázott kapusunk, így a szünetre kétgólos előnnyel mehettünk.

A második játékrészre négyet cseréltünk, Baki, Kanta, Dimitrov és Antonijevic is lehetőséget kapott. Dimitrovnak mindössze két perc kellett ahhoz, hogy bekerüljön a jegyzőkönyvbe, hiszen a 47. percben könyörtelenül lőtte a kapuba Alho beadását. (0-3)

Egy perccel később Cseke passzolt ki szélre, Antonijevic lövését hárította Tarr. Ezután Alho beadásánál Prosser fejelt zavartalanul, a labda az egyik hazai védő kezét találta el, újabb büntetőhöz jutottunk. Ezúttal Kanta állt oda, és ő sem hibázott. (0-4)

A 70. percben Somodi is találkozott a labdával, szépen hárította a hazai távoli bombát. Öt perccel később Antonjevic szabálytalankodott a tizenhatosunkon belül, a Tállya is büntetőt rúghatott, és Nyitrai is betalált. (1-4)

A 85. percben Balázs, egy perccel később Clinton is betalálhatott volna, előbbi azonban fölé lőtt, utóbbi kísérletét védte Tarr, így végül magabiztos, 4-1-es győzelemmel jutottunk a nyolc közé.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman