HÍREK

Magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot a Békéscsaba ellen

2023-02-13

Magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot a Békéscsaba ellen

A második félidőben nyújtott jó játéknak köszönhetően újra itthon tartottuk a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Derdák Marcell (Kovács, Huszár, Rózsa)

Gólszerző: Stieber (67.), Zuigeber (78.), Németh (87.)

Sárga lap: Mikló (64.)

MTK Budapest: Rácz – Poór (Varju, 82.), Szépe, Bobál, Vadnai – Kata, Mezei (Stieber, 60.) – Kovács Mátyás, Bognár (Kocsis, 82.), Zuigeber (Palincsár, 87.) – Németh

Vezetőedző: Horváth Dávid

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Puskás, Albert (Fazekas, 86.), Bora, Mikló – Váradi (Hamed, 73.), Zvara (Ilyés, 86.), Kitl, Horváth – Lukács (Máris, 65.), Czékus (Farkas, 73.)

Vezetőedző: Brlázs István Gábor

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójának utolsó mérkőzésén a 18. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre együttesét láttuk vendégül. Az odavágót 4-1-re nyertük, akkor Németh Krisztián kétszer is eredményes volt.

A hétfői összecsapás visszafogottabban kezdték a csapatok: a 10. percben láthattuk az első kapura lövést, ekkor Póser ütötte ki Bognár távoli szabadrúgását. A 22. percben újra Bognár próbálkozott, ezúttal nem találta el a kaput Vadnai ígéretes beadása után.

A félidő vége fele kezdett fellendülni a támadójátékunk: a 38. percben szép kontra végén Zuigeber kerülhetett volna ziccerbe, de elcsúszott, a labda Németh elé került, lövésébe azonban beleléptek a védők. Nem sokkal ezután Vadnai beadását Zuigeber lőtte kapásból, jobbal fölé tíz méterről.

A 41. percben Mezei szabadrúgása után a hosszú saroknál Bobál elé került a labda, közeli lövése elakadt az egyik vendég védőben. Ugyan uraltuk a játékot, komoly lehetőség kevés akadt az első játékrészben.

Az 53. Mikló szólózott, majd lőtt 20 méterről, de nem találta el a kaput. A 60. percben Kovács Mátyás cselezett befelé a bal oldalról, jobbal lőtt a tizenhatos csücskéről, de picivel mellé ment a labda. Két perccel később Kovács Mátyás ballal adott be a bal oldalról, Németh hat méterről, ballal lőtt, de Póser bravúrral hárított.

A 64. percben újra balról jött beadás, a csereként beálló Stieber lőtt, de Mikló kézzel blokkolta a lövését, így 11-essel jöhettünk. Németh állt a labda mögé, de a kapu fölé lőtte a büntetőt.

A 66. percben Németh tűnt fel a bal oldalon, beadását Bognár lőtte fölé. Egy perccel később már megszereztük a vezetést: lendületesen jöttünk át a középpályán, majd Németh tette ki jobbra Stiebernek, aki egy csel után ballal lőtte ki gyönyörűen a hosszú sarkot (1-0).

A 75. percben Németh fordult meg a tizenhatoson kívül, ám húsz méterről eleresztett erős lövése elment a felsőléc felett, majd Bognár távoli lövése picivel ment mellé.

A 78. percben jött az újabb gól: Bognár fantasztikusan indította Némethet, aki egyből centerezett Zuigeberhez, ő pedig gyönyörűen lőtt ballal a felsőbe (2-0).

A 80. percben Kovács Mátyás újra szépen ment el a bal szélen, lapos lövésére leért Póser.

A 84. percben Hamed került helyzetbe a tizenhatosunkon belül, viszont fordulásból nem találta el a kaput.Egy perccel később Zuigeber passzolt egy ellentámadás után Kovács Mátyáshoz, akinek lövését ezúttal is védte Póser.

A 87. percben Németh és Stieber pompás összjátéka után előbbi lőtt lazán az alsó sarokba, ezzel végleg eldöntve a találkozót (3-0).

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman