HÍREK

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

2020-10-28

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

7-1-s idegenbeli győzelemmel jutottunk a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában.

A mérkőzés szöveges tudósítása itt!

Bátaszék SE - MTK Budapest 1-7 (1-3)

Gólszerzők: Tóth T. (43.), ill. Lencse (20., 26., 63.), Prosser (36.), Nagy Zs. (71.), King (76., 83.)

Összeállításunk: Somodi - Varju (Clinton, 25.), Nagy Zs., Ferreira - Balázs, Mezei (Kanta, 46.), Biben, King - Prosser, Lencse, Schön


A hazaiak az 1. percben azonnal egy távoli lövéssel veszélyeztettek, de a Somodi a helyén volt. A mi első támadásunk az 5. percben jött, de Schön elfutása után mentettek a védők. Majd nem sokkal később King futott el a szélen, de a középre tett labdájáról lemaradt mindenki.

A 17. percben már betaláltunk, de Schön gólját les miatt érvénytelenítették. A 20. percben aztán megtörtük a hazaiakat: Lencse volt harcias, majd 11 méterről, fordulásból a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Hat perccel később ismét betaláltunk: egy labdaszerzés után Prosser ugratta ki Lencsét, aki 10 méterről higgadtan gurított a hosszú sarokba (0-2).

Bő félóra elteltével jöttek az újabb lehetőségeink: előbb Prosser lőtt egy csel után, a védő mentett, majd Lencse középre tett labdájáról maradtak le kevéssel az érkezők.

A 36. percben aztán Prossernek összejött a gól: a 16-os oldalsó vonaláról helyezett szépen a hosszú felső sarokba (0-3), látványos találat volt.

A félidő végén aztán szépítettek a lelkes hazaiak: Tóth Tamás élt az adódó lehetőséggel, és ziccerben a kapuba lőtt (1-3), így két góllal vezettünk 45 perc után. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Varjut kisebb sérülés miatt le kellett cserélni a 25. percben, így bemutatkozott tétmeccsen felnőttcsapatunkban Osei Clinton.

Mi kezdtük jobban a második játékrészt - már Kantával a sorainkban -, egy támadás után King jobboldalról érkezett beadásáról mindenki lemaradt. A 63. percig kellett várni a negyedig gólunkra: Biben passzát Lencse vette át, és 18 méterről a jobb sarokba lőtt (1-4) - ez volt támadónk harmadik gólja.

A 67. percben Nagy bólintott alig mellé Kanta szabadrúgása után. Négy perccel később megismétlődött a jelenet, de pozitív fordulattal: védőnk már a hálóba fejelt (1-5). Utána nem sokkal jött az újabb találat: King ballal, 16 méterről helyezett a jobb felső sarokba, látványos találat volt (1-6).

A hetedik találat Lencse lábában volt, Schön visszagurítása után azonban a kapufát találta el.  Mégis megszereztük az újabb találatot egy formás akció után: Kanta ugratta ki Schönt, aki egyből középre tette a labdát, King pedig nem hibázott (1-7). A lefújás előtt Faller kapott még pirosat a bátaszéki együttesből.

Csapatunk érvényesítette a papírformát a lelkesen játszó, ám a hajrára erőben érezhetően elfogyó hazaiak ellen, 7-1-es sikerünkkel így ott vagyunk a sorozatban a legjobb 32 között. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman