HÍREK

Magabiztos győzelemmel kezdtünk a Magyar Kupában

2022-09-18

Magabiztos győzelemmel kezdtünk a Magyar Kupában

Simán nyertünk idegenben a XV. Kerületi Issimo SE ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

XV. Kerületi Issimo SE–MTK Budapest 0-8 (0-4)

Budapest, Budai II. László Stadion, 712 néző

Vezette: Tóth Tamás (Halmai, Bencze)

Gólszerző: Németh (8.), Futács, (17., 27.), Szépe (23.), Kovácsréti (49., 84.), Zuigeber (52.), Zsóri (72., tizenegyesből)

Sárga lap: Zsóri (83.)

XV. Kerületi Issimo SE: Zöldesi – Kaszab, Kelemen, Kindlik, Czerman, Kovács Kristóf, Kerezsi, Kovács Levente (Törzsök, 61.), Gál (Horváth, 79.), Spánitz, Szabó Marcell

Vezetőedző: Nagy Vilmos Attila

MTK Budapest: Balázs – Palincsár, Szépe (Várkonyi, 46.), Lehoczky, Nagy Barnabás – Stieber (Miknyóczki, 59.), Bognár (Kovács Máté, 46.), Kata, Kovácsréti – Németh (Zsóri, 46.), Futács (Zuigeber, 46.)

Szakmai igazgató: Bognár György

Csapatunk a 3. fordulóban szállt be a Magyar Kupa küzdelmeibe, ahol ellenfelünk a BLSZ első osztályában szereplő XV. Kerületi Issimo SE együttese volt. Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót: már a második percben ziccerben mehetett Futács, de a tizenhatos vonalán szabálytalanul állították meg, a szabadrúgást Stieber a sorfalba lőtte.

Csupán a nyolcadik percig kellett várni az első gólig: Stieber szögletét Kata csúsztatta tovább, középen Németh érkezett és a kapuba lőtt (0-1).

Három perccel a gólt követően Németh jobb oldali beadás után a kapufát találta el, majd Bognár lövését ütötte ki a hazai hálóőr. A 14. percben újra szögletből veszélyeztettünk, ám ezúttal Szépe a kapu mellé fejelt. A 17. percben megdupláztuk az előnyt: szép támadás végén Nagy Barnabás laposan adott be a bal oldalról, Futács pedig nem hibázott (0-2).

A 23. percben már 0-3-at mutatott az eredményjelző: Bognár beadására Szépe érkezett és fejjel talált a kapuba (0-3).

Ezután sem álltunk meg, sorra jöttek a lehetőségek: Bognár távoli lövését Zöldesi ütötte ki, az ismétlést pedig Futács lőtte mellé, majd Kovácsréti kapáslövését hárította a kapus.

A 27. percben újra sarokrúgásból voltunk eredményesek: Stieber szögletére Futács érkezett a rövidnél, és szépen csúsztatott a kapuba (0-4).

Az első igazi hazai helyzetet a 35. percben láthattuk: ekkor Kelemen lépett ki, majd a kapu mellé emelt.

A 41. percben megint Szépe érkezett egy jobb oldali beadásra, picivel csúsztatott ezúttal fölé, így négygólos előnnyel mentünk a szünetre. A második játékrészre négyet változtattunk: Zuigeber, Kovács Máté, Zsóri és Várkonyi érkezett Bognár, Németh, Futács és Szépe helyett.

A 49. percben Kovács Máté ugratta ki remekül Kovácsrétit, aki higgadtan emelt a kapuba (0-5).

Három perccel később Kata adott kitűnő passzt Zuigebernek, aki szép csel után a rövid sarokba lőtt (0-6).

Az 56. percben újra Zuigeber tűnt fel a kapu előtt, éles szögből ezúttal a kapufát találta el. A 67. percben előbb Zsóri lövését védte Zöldesi, majd Kata ziccerénél is hárítani tudott az Issimo kapusa.

A 71. percben Zsórit akasztották a tizenhatoson belül, büntetőt rúghattunk. A labda mögé a sértett állt oda, és magabiztosan lőtt a bal sarokba (0-7).

A 76. percben ismét Zuigeber előtt adódott sansz, ezúttal azonban nem tudott túljárni a kapus eszén, majd a 78. percben ígéretes helyzetben trafált a kapu mellé. A 83. percben Nagy Barnabás szólója után Kovácsréti került ehelyzetbe, a kapus ezúttal is hárított.

A 84. percben Kovácsréti a kapustól szerezte meg a labdát, és megszerezte nyolcadik gólunkat (0-8).

A hajrában még Kovács Máté tekert távolról a kapu mellé, majd Zuigeber lövését védte Zöldesi, de újabb gól már nem született, így 8-0-s győzelemmel jutottunk tovább.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman