HÍREK

Magabiztos győzelemmel jutottunk a nyolc közé a kupában

2024-02-28

Magabiztos győzelemmel jutottunk a nyolc közé a kupában

3-0-ra győztünk idegenben a Kozármisleny ellen, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

HR-Rent Kozármisleny–MTK Budapest 0-3 (0-2)

Kozármislenyi Stadion, 1700 néző

Vezette: Bana Gergely (Jakab, Kiss Balázs, Sinkovicz)

Gólszerzők: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)

Sárga lap: Turi (38.), Ikonomou (90+2) illetve Jurina (38.), Thiam (74.)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth Dániel, Gajág (Ikonomou, 33.), Turi – Horváth Péter (Hegedűs Márk, 46.), Major, Nagy Erik (Bor, 66.), Kirchner (Hegedüs Levente, 76.) – Tóth Zoltán, Daru (Vogyicska, 76.)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

MTK Budapest: Rácz – Hej, Kádár, Nagy Zsombor – Kovács Mátyás, Kosznovszky, Kata (Végh, 79.), Bognár (Thiam, 71.), Antonov (Vadnai, 79.) – Stieber (Spalek, 71.), Jurina (Molnár Rajmund, 62.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Együttesünk a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában az NB II ötödik helyén álló Kozármisleny otthonába látogatott. Remekül kezdtük a találkozót, hiszen már a 9. percben megszereztük a vezetést: Bognár kapta meg a labdát a bal oldalon, nagyszerűen szöktette Jurinát, aki harcosan tartotta meg a játékszert, majd tíz méterről lőtt a kapuba (0-1).

A Kozármisleny a 12. percben veszélyeztetett először, ekkor Kirchner távoli lövését ütötte ki magabiztosan Rácz. A következő nagy lehetőséget a 27. percben láthattuk, amikor Kosznovszky kapott remek átadást a jobb oldalon, az alapvonalról Stieber elé készített, aki jobbal a kapu fölé lőtt.

A 33. percben Antonov szögleténél Nagy Zsombor emelkedett a legmagasabbra, fejesét védte Lékai. Két perccel később Kovács Mátyás csapott le szemfülesen a labdára a jobb szélen, senki nem tudta utolérni, pontos centerezését Jurina passzolta az üres kapuba (0-2).

A félidő utolsó percében Antonov kapta meg a labdát a bal oldalon, jobb lábas lövését védte Lékai. A második félidő elején azonban már tehetetlen volt a hazai kapus: Bognár passzolt Antonovhoz, aki ezúttal 13 méterről gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot (0-3).

Az 56. percben egyenlíthetett volna Kozármisleny, de Nagy Erik ziccerét bravúrral védte Rácz, majd az ismétlést hősiesen blokkolták védőink. Három perccel később újra Rácz védett, ezúttal Tóth Zoltán lövésénél.

A 60. percben Jurina fejelte le Kosznovszky beadását Bognár elé, akinek a kapuba tartó lövésébe beleléptek a védők az utolsó pillanatban. A 64. percben Kosznovszky szaladt el a jobb szélen, középre tett labdájára a csereként beálló Molnár Rajmund érkezett, lövése centikkel ment el a kapufa mellet.

A 67. percben Molnár Rajmund ezúttal egyedül tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből nem sokkal lőtt a hosszú alsó mellé. Négy perccel később a szintén csereként beálló Thiam lőtt 17 méterről a kapu mellé Kata legurítása után.

A 75. percben Kirchner lőtt szögletkombináció után, de ez sem okozott gondot Rácznak. A 89. percben újabb gólt szerezhettünk volna: Molnár Rajmund ment el a bal szélen, beadásáról centikkel maradt le Spalek. A hosszabbításban ismét Molnár Rajmund ment el a bal szélen, remek szóló után centikkel lőtt jobbal a hosszú alsó mellé. Ez volt a találkozó utolsó említésre méltó pillanata, így 3-0-s győzelemmel jutottunk a legjobb nyolc közé. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman