HÍREK

Magabiztos győzelem alkalmával debütáltak új igazolásaink a 2023-24-es idény nyitányán

2023-06-24

Magabiztos győzelem alkalmával debütáltak új igazolásaink a 2023-24-es idény nyitányán

4-1-re nyert a szezonbeli első felkészülési mérkőzésen, a Kaposvár ellen együttesünk.

Az MTK Budapest mintegy tíz napnyi felkészülés után, június 24-én lépett pályára először edzőmérkőzésen az OTP Bank Ligába való visszatérésre készülve. Riválisunk az egykor élvonalbeli, jelenleg azonban az NB III Nyugati csoportjában legutóbb 8. helyen végző Kaposvári Rákóczi FC volt.

Horváth Dávid vezetőedző együttesében több új igazolás is bemutatkozott a kilátogató szurkolóknak a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. A kezdőben helyet kapott Hej Viktor, Kádár Tamás, Nemanja Antonov és Molnár Rajmund is, ellenben Demjén Patrik a válogatott bevetése miatt a héten még pihenőjét tölti, Nagy Zsombor korábbi betegségét követően egyelőre csak edzett, míg Thiam Khaly sérülésprevenció miatt nem került be a meccskeretbe.

Viszonylag sokáig nyugodt mederben csordogált a mérkőzés, majd a 19. percben Kovács Mátyás tört be jobb oldalról két védőn át, aztán az ötös sarkától nem messze tüzelt, ám elment keresztbe. Tíz perccel később Stieber elé került a labda 14 méteren, aki felnézhetett, majd laposan, kevéssel a bal kapufa mellé lőtt. Fél óra játék után több cserét is végrehajtott együttesünk, az újonnan beálltak pedig megszerezték a vezetést az MTK Budapestnek.

A 37. percben Kovács Patrik rávezette a védelemre balról, majd átjátszott a túloldalon érkező Futácshoz, aki 12 méterről, ballal, kapásból a jobb alsóba lőtt, megszerezve az új idény első találatát (1-0).

A szünetben természetesen további cserék következtek, tíz percre rá pedig Zuigeber beadása szállt át a bal oldalra, ahol Kocsis begyűjtötte és visszatette Bognárnak. Ő egyérintőből Futácsot kereste, támadónk 14 méteres lövése a bal alsó felé tartott, de megpattant, átverve Mikler kapust, majd a jobb alsóba csorgott (2-0).

Ezt követően a félidőben beállt Csenterics kapusnak is dolga akadt. Egy jobb oldali beadást visszafejeltek a kaposváriak, az ötös sarkáról pedig egy vendég támadó lőtt, ám hálóőrünk nagy bravúrral átért. Nem volt viszont erre esélye a zöld-fehérek hálóőrének, Miklernek, amikor egy középpályás indításunkat Böndi érte utol, belebökött, a játékszer pedig védhetetlenül hullott a jobb alsó sarokba - öngól (3-0).

A 67. percben egy kaposvári kontra során a jobb oldalról középre passzolták a labdát. Ekker lövését elsőre még blokkoltuk, de előtte maradt, másodjára pedig védhetetlenül a rövidbe lőtt (3-1).

Nem sokkal később Bognár lapos lövése ment mellé 30 méterről. A 75. minutumban egy szögletet a hosszún Végh fejelt vissza középre, Zsóri pedig az ötösön emelkedett, ám két védő mellett, nagy ziccerben mellébólintott.

Negyed órával a vége előtt Biben kapott passzt a bal oldalon, ballal középre játszott, Zsóri pedig érkezett és szintén ballal, 8 méterről a léc alá vágta (4-1).

A hajrában Zuigeber kapott még egy jó labdát Bognártól, de kísérletét közelről blokkolták, az utolsó percek pedig csendben lecsorogtak. Együttesünk 4-1-es győzelemmel kezdte a 2023-24-es idényt, legközelebb pedig az Iváncsával mérkőzünk majd.

 

Nyári felkészülés, 1. mérkőzés
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi FC 4-1 (1-0)

Gólszerzők: Futács (37., 55.), Böndi (öngól, 60.), Zsóri (77.) illetve Ekker (67.)

MTK Budapest: Rácz (Csenterics, 46.) - Kovács M. (Spalek, 31., Miknyóczki, 62.), Hej (Varju, 46.), Kádár (Várkonyi, 46.), Bobál (Kocsis G., 46.), Antonov (Kovács P., 31., Vadnai, 62.) - Horváth A. (Kosznovszky, 31., Biben, 62.), Kata (Bognár I., 46.), Stieber (Végh B., 46.) - Molnár R. (Zuigeber, 46.), Németh K. (Futács, 31., Zsóri, 62.)

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, 46.) - Ekker (Ipolyi-Várkonyi, 91.), Harsányi, Heil, Böndi - Mazonetto (Magyar M., 80.) - Babinszky (Pintér M., 46.), Horváth B. (Kovács B., 82.), Szederkényi (N. Mazonetto, 46.), Bíró D. (Kis-Fónai, 64.) - Hampuk

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman