HÍREK

Tizenegy góllal nyertünk az Iváncsa ellen

2023-06-28

Tizenegy góllal nyertünk az Iváncsa ellen

Stieber mesterhármast lőtt, Zsóri és Bognár kétszer-kétszer voltak eredményesek, de az új igazolás Végh Bence is betalált.

A 2023-24-es idény második felkészülési mérkőzésén az NB III Közép csoportjának bajnoka, az Iváncsa várt együttesünkre, a találkozót a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján játszottuk.

Ezúttal már ott volt a kispadon frissen szerződtetett válogatott kerettag kapusunk, Demjén Patrik is, de egyelőre nem debütált; míg Nagy Zsomborra, Thiam Khaly-ra és a szintén apróbb sérülést szenvedő Nikolas Spalekre ezúttal nem számíthatott Horváth Dávid vezetőedző.

Remekül kezdődött a találkozó, hiszen már a 2. percben megszereztük a vezetést: Zsóri Dániel kapott felpasszt a tizenhatos vonalán Molnár Rajmundtól, majd átvétel után a kapu jobb oldalát vette célba. Egy védőn még megpattant a játékszer, de egyébként is jó irányba tartott és végül a hálóban landolt (1-0).

A 10. percben aztán Bányai Péter tört be védelmünk jobb oldalán, majd éles szögből lőtt, Rácz reflexmozdulattal védte. Nem sokkal később másodjára is betaláltunk, amikor Kovács Mátyás vette át a tizenhatos bal oldalán a labdát, egyet befelé húzott, majd bepöckölte középre, ahol Bognár István az ötös közelében beletette a lábát, a játékszer pedig elment Varga kapus alatt (2-0).

A 18. percben Bognár lőtt 20 méterről, Varga vetődve védte; aztán az Iváncsa előtt adódott kisebb lehetőség, amikor Bányai vett át egy tért ölelő átadást a tizenhatosunkon, ám a középen érkező társak helyett a lövést választotta, amely elkerülte a kaput. 

A 29. minutumban egy szöglet után nem tudtak igazán felszabadítani az iváncsaiak, Bognár pedig 20 méteren átvette és laposan a jobb alsóba lőtt (3-0). Ezzel azonban még a félidőre sem volt vége: tíz percre rá Bognár adott szép és váratlan passzt a védők vonala mügé, Zsóri pedig jól indult, átvette és közelről a jobb alsóba lőtt (4-0).

A szünetben Rácz kapuson kívül mind a nyolc olyan játékost lecserélte Horváth Dávid, aki kezdett a mérkőzésen, így ezt követően Rácz - Vadnai, Hej, Várkonyi, Bobál, Kovács P. - Horváth A., Végh B., Stieber - Futács, Zuigeber sorral folytattuk (a 60. percben Futácsot Németh K. váltotta).

A henger pedig még inkább elindult. A 49. percben Stieber lapos szöglete perdült fel középen, Végh Bence pedig érkezett és ballal, erővel a léc alá vágta (5-0).

Ezután ugyan szépíthetett volna az Iváncsa, de Madarász középre játszása után Bányai hiába tette bele a lábát, a labda megpördült és kevéssel elpattogott keresztbe; majd nem sokra rá Madarász bombázott oldalról nagy erővel a kapufára.

Másodpercekkel később aztán Mészáros kapus birtokolta a labdát, de Stiebernek passzolt, aki 18 méterről jobb lábbal is könnyen lőtte ki a jobb felsőt (6-0).

A 67. percben Horváth Artúr passzolt középre Stiebernek, aki ismételten jobbal, kapásból, nagy erővel ezúttal a bal felsőt választotta (7-0).

A következő támadásnál Kovács Patrik bombája csattant a felső lécen, majd a gólvonal előtt; azután pedig Zuigeber fűzte át magát emberén a bal oldalon, a védő még fejjel megpróbálta hazaadni, de támadónk gyorsabb volt, lecsapott, az alapvonalról hátrafelé tolta a kapus mellett, aki egyértelműen buktatta, a játékvezető sípja mégis néma maradt.

Ennek ellenére sokáig nem kellett találat nélkül maradni, ugyanis a 72. percben Stieber Zoltán állt a labda mögé egy 25 méteres szabadrúgásnál és ballal a bal kapufa mellé csavart (8-0).

A 78. percben Stieber szögletét az ötösről Németh Krisztián fejelte a kapuba (9-0).

Ekkor már elérhető közelségbe került a kétszámjegyű góltermés, de felsejlett, hogy mégsem sikerül elérni, miután Németh Krisztián 12 méteres kapáslövését Mészáros bravúrral kiszedte, ám a szöglet meghozta a tizediket is: Stieber végezte el, Bobál a röviden megcsúsztatta, a kapus pedig nem tudott reagálni, testéről a kapu oldalába pattant a labda (10-0).

Ezután is futószalagon jöttek a helyzetek, Horváth Artúr lódult meg egy pattogó labdával és átemelte a kifutó Mészárost, de Nyul akrobatikus mozdulattal mentett a gólvonalon; majd aztán Zuigeber próbált közelről a kapuba kotorni fekve, de centikkel elgurult a kapufa mellett. A 86. percben Kovács Patrik bal oldali beadását Németh Krisztián 10 méterről, jobbról azonnal kapura vágta, és bár Mészáros nem tudott mozdulni se rá, végül a lábát találta el a labda.

Az utolsó találat végül Zuigeber nevéhez fűződött, támadónk egy előre emelt labdára indult el két védő szorításában, ám leküzdötte őket, eltolta a kapus mellett és lágyan a kapuba gurított (11-0).

Második nyári felkészülési mérkőzésünkön így óriási, 11 gólos győzelmet arattunk az NB III Közép csoportjának bajnoka felett.

 

Nyári felkészülés, 2. mérkőzés
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest - Iváncsa KSE 11-0 (4-0)

Gólszerzők: Zsóri (2., 40.), Bognár I. (15., 29.), Végh B. (49.), Stieber (59., 67., 72.), Németh K. (78.), Bobál (84.), Zuigeber (88.)

MTK Budapest: Rácz G. - Kovács M. (Vadnai, 46.), Varju (Hej, 46.), Kádár (Várkonyi, 46.), Kocsis (Bobál, 40.), Antonov (Kovács P., 46.) - Bognár I. (Végh B., 46.), Kata (Horváth A., 46.), Kosznovszky (Stieber, 46.) - Molnár R. (Futács, 31.; Németh K., 60.), Zsóri (Zuigeber, 46.)

Iváncsa KSE: Varga Á. (Mészáros M., 46.) - Madarász (Salacz, 65.), Aradi (Tunyogi, 46.), Nyul, Barta (Fekics, 46.) - Suszter (Balajti, 65.), Horváth B. (Kitipatisz, 65.), Törőcsik (Németh L., 65.), Székely B. (Sili, 46.) - Vallejos (Tóth Zs., 65.) - Bányai (Kónya, 65.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman