HÍREK

Magabiztos győzelem a Kassa ellen (GALÉRIA)

2017-07-05

Magabiztos győzelem a Kassa ellen (GALÉRIA)

Ezúttal sem kapott gólt Feczkó Tamás együttese.

MTK Budapest – Lokomotiva Kassa 4-0 (2-0)
Lantos Mihály Sporttelep, 150 néző

MTK Budapest, I. félidő: Szentpéteri – Bori, Baki, Talabér, Sági – Takács R., Vass Á., Schäfer, Jakab – Lencse, Korozmán
MTK Budapest, II. félidő: Fadgyas – Katona, Gengeliczki, Balogh B., Deutsch – Vass P., Kanta, Bayer, Farkas B. – Torghelle, Hrepka

Gólszerző: Takács Ronald (17.), Lencse László (32.), Hrepka Ádám (61., 77.)

Szerda délután játszotta második felkészülési mérkőzését az MTK Budapest labdarúgócsapata. A kék-fehérek ellenfele ezúttal a szlovák másodosztályú Lokomotiva Kassa volt.

Feczkó Tamás együttese már az első perctől kezdve irányította a játékot, igaz, eleinte hiba csúszott a befejezésekbe. Kicsit több mint negyedórát kellett várni a hazaiak első góljára: Lencse játszotta meg Takács Ronaldot, aki 16 méterről, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a rövid felsőt, a kapusnak esélye sem volt.

A folytatásban is a kék-fehérek domináltak, többnyire a kassiak térfelén folyt a játék. A hazaiak végül a 32. percben duplázták meg előnyüket: egy bal oldali támadást követően Lencse László kapott labdát az ötösön, higgadtan elhúzta azt a rárontó kapus mellett, majd az üres kapuba gurított.

Csakúgy, mint a Cegléd ellen, ezúttal is sort cserélt a szünetben Feczkó Tamás: Fadgyas Tamás, Katona Máté, Gengeliczki Gergő, Balogh Béla, Deutsch Bence, Vass Patrik, Kanta József, Bayer Bence, Farkas Balázs, Torghelle Sándor és Hrepka Ádám kapott lehetőséget a bizonyításra.

Az új összeállítás ellenére sem változott döntően a játék képe: a vendégek hősiesen védekeztek, elvétve jutottak el Fadgyas kapujáig. A második félidő derekán a csereként beálló Hrepka Ádám szerezte meg a csapat harmadik gólját: Vass Patrik robogott el a jobb szélen, az alapvonalról középre játszott, a középen érkezőa Hrepka Ádám pedig nem hibázott.

Hrepka Ádám 13 perccel a vége előtt vitte be a kegyelemdöfést a Kassának: Katona Máté vállalkozott lövésre 18 méterről, ám a szlovák kapus először még hárítani tudott. A kipattanóra Farkas Balázs csapott le a bal szélen, visszajátszotta a labdát középre, a remek ütemben érkező Hrepka Ádám pedig beállította a végeredményt.

Az MTK Budapest labdarúgócsapata szombaton játssza harmadik felkészülési mérkőzését, Üllőn, az FK Szenice ellen.

Feczkó Tamás: Nagyon büszke vagyok rá, hogy a fiúk – bár fáradtan mozogtak – akaraterőben mégis felülmúlták ellenfelüket. Odatették magukat, ahogy ez elvárható minden MTK-játékostól. Nagy megtiszteltetés, hogy a mai mérkőzésre is ilyen sokan kilátogattak, bízom benne, hogy a bajnokság során is meccsről meccsre egyre többen lesznek a lelátókon.  

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman