HÍREK

Magabiztos győzelem a Budafok ellen is!

2022-08-21

Magabiztos győzelem a Budafok ellen is!

Vezettek a piros-feketék de hamar összejött a fordítás, végül 4-1-re nyertünk.

Még csak augusztus 21-et írtunk, mégis az ötödik fordulót rendezték a Merkantil Bank Liga 2021-22-es idényében - csapatunk ezúttal a Budafokot látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bognár György ezúttal a Somodi - Varju, Poór, Szépe, Nagy Zs. - Kata, Mezei - Németh K., Bognár I., Kovács Mátyás - Futács összeállítású csapatnak szavazott bizalmat.

Jól kezdtük a meccset, hiszen már a 42. másodpercben lövéshez jutottunk: az egész találkozón remekül futballozó Kovács Mátyás húzott befelé és jobbal tekert, fölé. A 6. és a 8. percben aztán Bognár István is kísérletezett, de a vezetést mégis a Budafok szerezte meg: Németh Márió ugratta ki Bekét a védelmünk mögött. Somodi kifutott, a támadó pedig átemelte, Szépéék már csak a gólvonal mögött érték utol a labdát (0-1).

A 26. percben viszont egyenlítettünk. Bognár István ívelt középre egy szögletet, Nagy Zsombor pedig az ötösön emelkedett és a kapuba fejelt (1-1).

Sőt, fél óra játék után már az MTK Budapestnél volt a vezetés! Kovács Mátyás kapott labdát a bal oldalon, két védő mellett befelé húzott, majd a lábak alatt-között, 14 méterről próbálkozott - a labda utat talált a bal alsóba (2-1).

Ezt követően sem apadtak el csapatunk lehetőségei, több kisebb helyzet is adódott, mígnem a 44. percben Futács ugrott ki, megküzdött Vaszicskuval és jobbal, becsúszva lőtt, Gundel-Takács kiütötte. Ám nem sokáig tartott öröme, hiszen Bognár sarokrúgását Poór tette tovább sarokkal, Németh Krisztián és Szépe pedig eldönthették, melyikük helyez az üres kapuba a hosszún. Végül előbbi szerezte harmadik gólunkat (3-1).

A szünetben Horváth Artúr és Medgyes Sinan érkeztek Varju és Mezei helyére, aztán Stieber váltotta Futácsot. A cserék egyáltalán nem akasztották meg a játékunkat, az 52. percben újra betaláltunk. Bognár szögletét Poór fejelte kapura, a kísérlet ugyan még az oldalsó kapufán csattant, de a túl oldalon begyűjtöttük, majd Kovács Mátyáshoz játszottuk, aki felnézett és 13 méterről kilőtte a jobb felsőt (4-1).

A 65. percben pedig a mesterhármashoz is közel járt fiatal tehetségünk. Németh Krisztiánnak passzoltak a tizenhatos oldalán a könnyelmű budafoki védők, támadónk pedig kényszerítőzött Kováccsal, majd 12 méterről, ballal lőtt. Gundel-Takács, mint oly sokszor, ezúttal is a mezőnybe ütötte a labdát, éppen Kovács Mátyás elé, aki azonban közelről, erősen a felső lécre bombázott. A következő támadásból Stieber ballábas csavarását védte a vendégkapus.

A 68. percben a másodpercekkel korábban beállt MTK-nevelésű támadó, Tischler végzett el egy 28 méteres szabadrúgást, Somodi nehezen ütötte ki. A 73. minutum hozta Kovács Mátyás záróakkorját a találkozón: szélsőnk újabb felhördülést keltve átfűzte magát a védőkön, majd Németh Krisztiánhoz játszott, aki 17 méteről, jobbal kevéssel a kapu fölé csavart. Nem sokkal később -dörgő taps közepette - Lehoczky állt Kovács helyére.

Az utolsó negyed óra úgy tűnt, már nem igazán hoz nagy helyzeteket, a 82. percben Sós lőtt éles szögből, de pontosan, Somodi viszont résen volt és kitolta. 

Az utolsó percekre viszont ismét felpörögtünk, három (!) nagy helyzetet is kidolgoztunk a hosszabbítás alatt. Előbb Kovácsréti lőtt nagy erővel, 14 méterről, balról, Gundel-Takács viszont szép reflexmozdulattal védett. Ezután Horváth Artúr verte át egy szép testcsellel védőjét és 13 méterről csavart a bal oldal felé, de a budafoki hálóőr ezt is kiütötte. Végül pedig a szögletet követően ismét Horváth Artúr próbálkozhatott 17 méterről, teljesen zavartalan helyzetből, de a vendégportás megintcsak a helyén volt.

Az állás tehát maradt 4-1, csapatunk azonban így sem szomorkodhat, hiszen az újabb magabiztos győzelmet követően továbbra is veretlenül vezetjük a tabellát.

 

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest - Budafoki MTE 4-1 (3-1)

Gólszerzők: Nagy Zs. (26.), Kovács Mátyás (29., 52), Németh K. (45.) ill. Beke (10.)

MTK Budapest: Somodi - Varju (Medgyes, 46.), Poór, Szépe, Nagy Zs. - Kata, Mezei (Horváth A., 46.) - Németh K., Bognár I. (Kovácsréti, 59.), Kovács Mátyás (Lehoczky, 73.) - Futács (Stieber, 51.)

Budafoki MTE: Gundel-Takács - Fótyik, Horváth O., Vaszicsku, Jagodics - Horváth O., Adorján, Németh M. (Nándori, 55.), Csonka (Soltész, 46.), Szűcs Zs. (Sós M., 55.) - Beke (Tischler, 67.), Kovács D. (Horgosi, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman