HÍREK

KVÍZ PÁROS BÉRLETÉRT A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL - megvan a nyertes

2022-01-25

KVÍZ PÁROS BÉRLETÉRT A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL - megvan a nyertes

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta, immár 33. alkalommal ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén nemzeti imánk, a Himnusz írását.

FRISSÍTVE: Kvízünkön ezúttal Bődör Balázs nyert, jutalma egy páros, tavaszi, A oldali bérlet. A nyertessel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot! Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Mivel nyolc versszakból áll a Himnusz, így - stílszerűen - kvízünk is nyolc, a focihoz, klubunkhoz és a kultúrához kapcsolódó kérdést tartalmaz!
Mottó: a sporttörténet, és benne a futball históriája a kultúrtörténet része.


1. Klubunk egykori elnöke Jules álnéven rendszeresen írt  cikkeket a Herkules című sportlapba. Ki ő?
1 = nagybudafalvi Vermes Lajos       x = barátosi Porzsolt Gyula       2 = galgóci dr. Heteés Antal 

2. Az "MTK aranylánca", a híres csatársor egyik tagja jó humora, kellemes tenor hangja, és a szavalás művészetében megnyilvánuló  tehetsége miatt nagyon népszerű volt játékostársai körében. Személyes ismerőse volt József Attila és Szabó Lőrinc, mindkettőjüktől számtalan első kiadású, dedikált kötetet, kéziratot őrzött, amiket az MLSZ ifjúsági edzőjeként gyakran megmutatott fiatal tanítványainak is. Ki ő?
1 = Orth György       x = Jeny (Jenni) Rudolf       2 = Opata Zoltán

3. Ki az az MTK-játékos, kiváló edző, szövetségi kapitány, József Attila osztálytársa, akinek az édesapjáról mintázta Csoszogi, az öreg suszter alakját a költő? 
1 = Mándi Gyula      x = Bukovi Márton      2 = Sebes Gusztáv     

4. A 75-szörös válogatott Sándor Károlyt nem csak a pályán, hanem a moziban, a filmvásznon is láthatták a szurkolók. Színészként Kertész Ákos író melyik filmjében szerepelt?
1 = Mindennap élünk       x = Dóra jelenti       2 = Makra

5. Tímár Péter 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmjében egy lomtalanítás során az Aranycsapat melyik játékosának a mezét találja meg a köztisztasági alkalmazottat, Tuttit alakító Eperjes Károly?
1 = Lantos Mihály       x = Zakariás József       2 = Hidegkuti Nándor

6. 1987-ben, 29 év után Verebes József vezetésével újra bajnoki címet ünnepelhetett csapatunk. Ekkor született a "Meglátja mester menni fog" című nagysikerű dal. Ki írta a szöveget, és ki a zeneszerző?
1 =  Galla Miklós, Szikora Róbert       x =  Verebes István, Döme Zsolt        2 =  Rónai Egon, Fenyő Miklós

7. Ki az a múlt században élt népszerű komikus, színigazgató, a Vidám Színpad művésze, akit az egykori lakóhelyén lévő emléktáblán az MTK örökös szurkolójának neveznek?
1 = Salamon Béla       x = Kazimir Károly       2 = Latabár Kálmán

8. Ki az a sportújságíró, író, aki csapatunk három világklasszisáról, Orth Györgyről, Sándor Károlyról és Hidegkuti Nándorról is könyvet írt Orth és társai, Csikar, illetve Óbudától Firenzéig címekkel?
1 = Feleki László       x = Barcs Sándor       2 = Fekete Pál


A megfejtéseket - csak a kérdések sorszámát, a megoldások jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve - 2022. január 25-ig (12:00-ig), kell beküldeni a press@mtkbudapest.hu e-mail címre!
A legalább 7 találatot elérők között páros, tavaszi, A oldali bérletet sorsolunk ki!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2023-01-29 15:00 Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK BUDAPEST

VS

SZENTLŐRINC SE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman