HÍREK

Kvíz - a téma: MTK-játékosok a vb-ken - megvannak a győztesek

2021-04-07

Kvíz - a téma: MTK-játékosok a vb-ken - megvannak a győztesek

Már zajlanak a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezői, a magyar válogatott részvételével. Ez a 22. vb lesz, s november 21. és december 18. között Katarban rendezik. A magyar csapat eddig kilenc világbajnokságon szerepelt, s legtöbbször  ott voltak a válogatottban az MTK (Hungária FC, Vörös Lobogó) játékosai is. Kvízünk róluk szól!

A kvíz lezárult, a legalább nyolc találatot elérők között 3 darab MTK-s ajándékcsomagot sorsoltunk ki. Íme, a győztesek: Varga Beáta, Erdős Krisztián, Hódi Mihály.

Nekik gratulálunk, őket e-mailben is értesítjük. A többieknek köszönjük a részvételt!



1. Az 1934-es olaszországi világbajnokságon vett részt először a magyar válogatott. Első vb mérkőzését Egyiptom ellen játszotta, és 4-2-re győzött. A magyar gárda kapuját csapatunk, a Hungária FC kiváló hálóőre védte. Ki ő?

1 = Újvári József       x = Szabó Antal       2 = Kropacsek Ferenc

 

2. Az 1938-as franciaországi vb-n Olaszország mögött ezüstérmet nyert a magyar válogatott. A döntőben a Hungária FC négy játékosa lépett pályára. Egyikük az, aki az első magyar gólt lőtte világbajnoki döntőben. Ki a futball történeti találat szerzője?

1 = Bíró Sándor       x = Sas Ferenc       2 = Titkos Pál

 

3. Az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerző nemzeti tizenegyünk keretében csapatunk, a Vörös Lobogó hat játékosa szerepelt. Közülük négyen pályára is léptek a svájci tornán, de csak egyikük játszott minden találkozón. Ki ő?

1 = Lantos Mihály       x = Zakariás József       2 = Hidegkuti Nándor

 

4. Az 1958-as svédországi világbajnokságra öt játékos maradt az előző  vb-n ezüstérmes magyar csapatból, köztük egy MTK-s futballista. Vajon ki?

1 = Lantos Mihály       x = Palotás Péter       2 = Hidegkuti Nándor

 

5. Az 1962-es chilei világbajnokságra négy kék-fehér játékost hívott meg a válogatottba Baróti Lajos szövetségi kapitány. Ketten játszottak is, ketten pedig nem kerültek be a csapatba. Ki az a négy MTK-s futballista, aki ott lehetett a vb-n?

1 = Sipos, Sándor, Nagy I, Bödör       x = Kuti, Sipos, Vasas, Sándor       2 = Bödör, Sándor, Sipos, Vasas

 

6. Az 1966-os angliai vb-n egy játékosunk képviselte az MTK-t. Két találkozón pályára is küldte őt Baróti Lajos szövetségi kapitány. Kiről van szó?

1 = Sándor Károly       x = Nagy István       2 = Kuti István

 

7. Tagja volt az 1978-as argentínai világbajnokságon szereplő magyar csapat keretének az a kék-fehér játékos, aki a válogatottban sohasem lépett pályára. Ki ő?

1 =  Borsó János       x = Brünyi Béla       2 = Fülöp Ferenc

 

8. Az 1982-es spanyolországi vb-n szereplő magyar válogatottba nem hívott meg MTK játékost Mészöly Kálmán szövetségi kapitány. Azonban játszott két olyan futballista is, akik később csapatunkhoz igazoltak. Mindketten gólt is szereztek egy vb csúcsokat hozó találkozón. Kik ők?

1 = Tóth József, Kerekes Attila       x = Pölöskei Gábor, Tóth József        2 = Pölöskei Gábor, Varga József

 

9. Az 1986-os világbajnokságon egy MTK játékos volt a válogatott keretének tagja. Mindhárom vb mérkőzésen pályára lépett, így azon is, amelyik az eddigi utolsó győzelmünk világbajnokságon. Kiről van szó?

1 = Bognár György       x = Pölöskei Gábor       2 = Boda Imre

 

10. Három olyan magyar válogatott játékos van, aki három világbajnokságon vett részt: Grosics Gyula, Mátrai Sándor - de ki a harmadik?

1 = Hidegkuti Nándor      x = Sipos Ferenc       2 = Sándor Károly

 

A megfejtéseket - csak a kérdés sorszámát, a megoldás jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve - 2021. április 7-ig (12:00-ig), kell beküldeni a press@mtkbudapest.hu e-mail címre!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman