HÍREK

Közel volt a győzelem, de be kellett érnünk egy ponttal a KTE ellen

2024-03-30

Közel volt a győzelem, de be kellett érnünk egy ponttal a KTE ellen

A mieink sokkal közelebb álltak a győzelemhez, de a végül 2-2-vel zárult a mérkőzés.

A Demjén - Kocsis, Kádár, Nagy Zs. - Hej, Varju, Kata, Antonov - Stieber, Molnár, Bognár összeállításban kezdtük a KTE elleni hazai meccset, amelyen a 7. perc hozta az első nagyobb helyzetet: Bognár ugratta ki Antonovot, ő középre adott, az érkező Molnár lőtt is 9 méterről, de a középre tartó labdát védte Varga.

A következő esély is előttünk kínálkozott: Hej az elő került labdát 16 méterről lőtte el, a labda nem sokkal ment a bal felső sarok fölé.

A folytatásban is inkább mi irányítottunk, a félidő közepén a semmiből veszélyeztetett a KTE: Demjén némi bizonytalanság után nagyot mentett a gólvonal elől, Meshki fejesét követően.

A 34. percben aztán vezetést szerzett a vendégcsapat: egy balról beívelt labda került Szendrei elé, aki 3 méterről a hálóba bólintott (0-1).

Mégis sikerült egyenlíteni még az első félidőben: a 42. percben Antonov Bognárt hozta játékba, aki Hej elé tálalt, ő pedig 4 méterről, a hosszú saroknál érkezve nem hibázott (1-1) - remek támadás volt.

Sőt, a vezetést is megszerezhettük volna: a Hej buktatása után megítélt büntetőt Antonov lőtte el, de Varga lábbal még bele tudott kapni, így kimaradt a nagy lehetőség a 48. percben.

A fordulás után gyorsan vezetést szereztünk: egy mintaszerű akció végén Stieber ívelt a hosszú saroknál lévő Molnár elé, aki fejjel a bal alsóba bólintott (2-1)!

A túloldalon Zeke került lövőhelyzetbe, de jócskán fölé lőtt. Az 58. percben ismét mi veszélyeztettünk, ám Stieber 17 méteres emelése után a léc fölé ment a labda. 

Az utolsó félórára Stiebert Kosznovszky váltotta a mieinknél, majd a 73. percben Németh jött be Molnár helyére. Nem sokkal utána lezárhattuk volna a meccset: egy remek akció végén Antonov adott középre, Németh visszatette a labdát Bognár elé, akinek 5 méteres - egy védőn megpattant - lövése után a felső léc "mentett".

Már le kellett volna zárnunk a meccset, de sajnos ehelyett jött a kecskeméti egyenlítés: Helmich 18 méterről lőtt a bal felsőbe (2-2).

Nem sok hiányzott tehát, hogy a szezon során harmadszor is legyőzzük a kecskeméti együttest, de ezúttal be kellett érnünk egy ponttal.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman