HÍREK

Kovács Máté nálunk kezdi a felkészülést: “Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak”

2021-06-08

Kovács Máté nálunk kezdi a felkészülést: “Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak”

Az már eldőlt, hogy a 20 éves középpályás, Kovács Máté kölcsönjátékából visszatérve csapatunkkal kezdheti meg a felkészülést. Vele beszélgettünk a mögöttünk hagyott szezonról és a célokról.

Kovács Máté 2012-ben került klubunk kötelékébe, U12-es korosztálytól végigjárta a szamárlétrát, majd a felnőtt együttesben 2020. február 12-én a Dunaújváros PASE elleni MK-nyolcaddöntő első mérkőzésen mutatkozott be.

A középpályás a fejlődése érdekében az előző szezont kölcsönben töltötte, ősszel Dorogon, tavasszal pedig Kazincbarcikán futballozott.

Kicsit többet vártam magamtól első felnőtt szezonomban, de összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen a jövőre nézve fontos tapasztalatokkal gazdagodtam. Sajnos a saját magam számára kitűzött gólmennyiséget nem sikerült elérnem, valamint fájó, hogy a Kazincbarcikával nem sikerült megkapaszkodni az NB II-ben - értékelt a fiatal játékos.

Az utánpótlásfutball és a felnőtt labdarúgás között szemmel látható a különbség, ezt Kovács is megtapasztalta:

- Érezhető a differencia egy U19-es és egy másodosztályú összecsapás között. A felnőtteknél sokkal gyorsabban kell gondolkodni, mindenre kevesebb idő van, gyorsabb a játék sebessége. A fizikai különbségről nem is beszélve, más egy utánpótlás-játékossal és egy rutinos felnőttel ütközni, párharcokat vívni.

Kovács a szezon során hét alkalommal talált a kapuba - többször látványos alakítás után -, de közülük az egyik igazán emlékezetesre sikeredett, ugyanis csapatunk kapuját vette a kupában:

- A félidőben álltam be azon a mérkőzésen, és gyorsan sikerült is egyenlítenem. Természetesen a mérkőzés után kaptam a zrikát, de nincs ezzel baj. Fura érzés volt az anyaegyesületem ellen gólt szerezni, de akkor én a Kazincbarcika sikeréért küzdöttem, velük szerettem volna továbbjutni.

A mérkőzés összefoglalója, a gól 2:21-től:

A középpályásnak nem ez volt a kedvenc találata, hanem egy szombathelyi bomba:

- Nagyon fontos volt az a mérkőzés számunkra a kiesés szempontjából. Csereként álltam be a második félidőben, a 90. percben pedig sikerült betalálnom. Tetszett a gólom, jól eltaláltam a labdát, de sajnos ez sem ért győzelmet, pedig talán már elhittük, hogy zsebben a három pont.

A mérkőzés összefoglalója, a találat 1:22-től:

Kovács az egész szezon során nyújtott teljesítményével elégedett volt klubunk, így a csapattal kezdheti meg a nyári felkészülést. 

Nagyon várom már a felkészülés kezdetét, a közös munkát a csapattal. Tudom, hogy a játék minden elemében fejlődnöm kell még. Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak, az edzőmérkőzéseken jól játszani és gólokat szerezni - nyilatkozta a célokról futballistánk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman