HÍREK

Kötelező erőnléti teszten vettek részt a játékvezetők

2015-07-16

Kötelező erőnléti teszten vettek részt a játékvezetők

A hétvégi bajnoki rajt előtt, a felkészülés utolsó állomásaként, szerdán, a Testnevelési Egyetem pályáján fizikai felmérő teszten vettek részt a NB I-es, NB II-es és NB III-as játékvezetők, illetve asszisztensek. Az országos keret tagjai minden évben hat alkalommal tesznek tanúbizonyságot fizikai felkészültségükről.

A játékvezetőknek a rövid távú vágtákat és a hosszabb távú lendületes futásokat meghatározott sorozatszámban és szintidőre kellett teljesíteniük.

A 6x40 méteres sprintfutásokat követően a „vizsgázókra” az úgynevezett intervall futás várt, melynek során a 150 méteres, lendületes futásokat 50 méteres séta váltotta, mindezt hússzor kellett ismételniük a játékvezetőknek. 

Az országos keret tagjai, váltakozó időjárási feltételek mellett, Dr. Sáfár Sándor erőnléti edző vezetésével, Puhl Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság alelnökének felügyelete mellett jó hangulatban, ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten végezték az egyre erősödő hőségben embert próbáló állóképességi teszteket.

A teszten részt vevő, közel 90 játékvezető és asszisztens közül a szintidő túllépése miatt mindössze hárman kényszerültek pótfelmérőre, így ez alapján megállapítható, hogy a játékvezetők felkészülten, remek fizikai állapotban várják a 2015-201616-os szezon őszi rajtját.

(Forrás: mlsz.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman