HÍREK

Kiharcolt döntetlen, elégedett tréner

2017-02-21

Kiharcolt döntetlen, elégedett tréner

Az MTK Budapest második csapata folytatta szereplését az NB III-as bajnokságban. A Keleti csoportban vitézkedő együttes 2-2-es döntetlennel nyitotta a tavaszi szezont Putnokon. A mérkőzést követően Pölöskei Gábor vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és magáról a találkozóról.

– Mennyiben alakult át a keret télen, milyennek ítéled meg a felkészülést?

– A keret nem sokat változott, tehát komolyabb átalakulások nincsenek, ez tulajdonképpen előnyünkre válhat tavasszal. A felkészülésünk elég vegyesre sikerült, hiszen sok betegséggel, sérüléssel kínlódtak a játékosok, de bízom benne, hogy ez nem befolyásolja majd az eredményességünket. Tavaly csupa nagykülönbségű győzelmet arattunk a felkészülési időszakban, most azért akadtak gyengébb mérkőzéseink.

– Hétvégén elkezdődött az NB III-as bajnokság, és sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán meg tudják e rendezni Putnokon a mérkőzést. Milyen játéktér fogadott benneteket?

– Erősen rezgett a léc, de az MLSZ végül nem pártolta a halasztást. Mély talaj, nagyon nehéz pálya fogadott minket, illetve nem volt visszajátszónk sem az első csapatból. Az sem mellettünk szólt, hogy végig műfüvön edzettünk télen.

– Ezek után elégedett vagy a döntetlennel és a csapat teljesítményével?

– Elégedett és büszke voltam a fiúk teljesítményét látva. Jó meccs volt, kimondottan erős riválissal találkoztunk. A futballt inkább játszó, sokat passzoló csapatunk a nehéz körülmények között nagyot küzdve szerzett pontot.

– Kicsit előre is tekintve, mit vársz te, mit várhatnak a szurkolók a tavasztól?

– Az őszihez hasonló jó szereplést fiatal csapatomtól. A csapat körül sürgölődő lelkes drukkerek kiszámolták, 18,2 év volt az átlagéletkora a gárdának ősszel, ami hihetetlenül alacsony, még engem is meglepett. A hatodik hely megtartása remek lenne a szezon végén, és persze továbbra sem feledjük legfontosabb feladatunkat, hogy néhány tehetséges gyereket elindítsunk az első csapat öltözője felé. Katona Máté példája jól mutatja, a lehetőség mindenki számára adott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman