HÍREK

Kiestünk (VIDEÓ + GALÉRIA)

2017-05-27

Kiestünk (VIDEÓ + GALÉRIA)

Ikszeltünk a Pakssal, így búcsúztunk az élvonaltól.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC – MTK Budapest 1-1 (0-0)

Gólszerző: Bartha (89.), illetve Hrepka (90.)

Paksi FC Stadion, 2234 néző

Vezette: Iványi Zsolt (Varga, Horváth, Szalai, Pintér, Radványi)

Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Baló – Papp, Haraszti (Daru, 88.), Bertus, Hajdú (Kecskés, 78.), Bartha – Szakály

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Borbély (Kolomoec, 70.), Katona, Korozmán (Hrepka, 55.), Kanta – Ramos (Gera, 85.), Torghelle

Vezetőedző: Tamási Zsolt

A mérkőzés elején látszott, hogy hatalmas a tét az MTK Budapest számára, és a kék-fehérek ennek megfelelően kezdték a találkozót: dominálták a játékot, és alig volt a hazai együttesnél a labda. Ennek ellenére a 9. percben a Paks előtt adódott az első nagy helyzet, amikor Szakály lépett ki ziccerben, de mielőtt lőhetett volna, utolérték a fővárosi védők.

Tamási Zsolték ezután is irányították a játékot, de csak 21. percben kellett először hárítania a paksi kapusnak, amikor Baki fejesénél ért le időben a sarokra. Öt perccel később újra munkában volt Molnár, ekkor Ramos próbálkozását védte. Ezután Borbély lőtt szabadrúgásból, majd Korozmán, Ramos szép szólója után, de egyik kísérlet sem kötött ki a hálóban.

A félidő hajrájára felébredt a Paks: előbb Poórnak kellett mentenie a gólvonalról Bartha lövésénél, majd Szakály tekert épphogy a kapu fölé a tizenhatoson belülről, de gól nem született, így 0-0-nál fordultak a csapatok.

A második játékrész elején Ramos ment el szélen, de passza nem jutott el a középen helyezkedő Torghelléhez. A játék kiegyenlítettebb volt, mint az első félidőben, nem volt sokkal többet a labda a kék-fehéreknél. Az 57. percben a Paks került helyzetbe, de Kanta a gólvonalról tudott tisztázni, ahogy Poór tette az első félidőben.

Tamási Zsolt Hrepka Ádámot és Jurij Kolomoecet is pályára küldte, hogy sikerüljön megszerezni a döntő találatot. Ezután a háló viszont az MTK Budapest oldalán rezdült, de szerencsére Szakály lesen volt, amikor gólt fejelt, így nem változott az állás.

A vendégek gyakran nyomás alatt tartották Molnár kapuját, míg Csertői Aurél csapata leginkább kontratámadásokból volt veszélyes. Az MTK rendre eljutott a zöld-fehérek tizenhatosáig, de a beadásai pontatlanok voltak, így kevés igazi ziccert láthatott a népes vendégközönség.

Az utolsó percekre mindent egy lapra feltéve támadtak a kék-fehérek, így teljesen kinyíltak. A 89. percben a Paks vezetett kontrát, Barthára nem lépett ki senki, ő pedig a hosszú sarokba bombázott 15 méterről, ezzel megpecsételve a fővárosiak sorsát. Hrepka szinte azonnal egyenlíteni tudott, amikor külsővel szépen lőtte a rövidbe Gera lefelejt labdáját, de ez túl későn érkezett. A találkozó vége döntetlen lett, ami azt jelenti, hogy az MTK Budapest búcsúzott az élvonaltól.

Csertői Aurél:Ilyen meccsre számítottam, mert tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, de nekünk rengeteg veszélyes kontratámadásunk volt. Van tartása a csapatomnak, de a mai meccset a végén kiengedtük a kezünkből. Nincs miért bánkódni, megszereztük az ötödik helyet.

Tamási Zsolt:Úgy érzem, mindent kiadtak magukból a srácok a mérkőzés során. Több forgatókönyvre készültünk abból a szempontból, hogy mit tudunk a meccs alatt változtatni a támadószekciónkon. Ahogy az egész szezonban, sajnos most sem voltunk elég veszélyesek a kapu előtt, ráadásul hátrányba kerültünk a paksi gólt megelőző labdavesztés után. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman