HÍREK

Kezdődhet a harc az éremért

2016-02-18

Kezdődhet a harc az éremért

Szombaton, délután öt órakor az Újpest vendégeként lép pályára az MTK Budapest.

A fővárosi kék-fehérek számára a Szusza Ferenc Stadionban kezdődik az OTP Bank Liga tavaszi idénye, miután elmaradt a Paks elleni hazai nyitány. Kanta József, csapatkapitánnyal beszélgettünk a szezonrajt kapcsán.

– Milyen állapotban várja a csapat a tavaszi rajtot? Jó nekünk, hogy a Paks elleni mérkőzés elhalasztása miatt egy héttel több idő jut gyakorlásra?

– Minden játékos tisztességesen dolgozott a felkészülés alatt, úgy látom, hogy megfelelő állapotban vagyunk. Az edzőváltás után nyilván kell idő, amíg az új szakvezető elképzeléseit tökéletesen megvalósítjuk, ilyen szempontból talán nem baj, hogy volt kis plusz időnk gyakorolni.

– Mennyiben jelent változást az új vezetőedző személye? Az ő jó bemutatkozásáért is küzdötök majd?

– Ciki bácsit mindenki ismeri a klubban, véleményem szerint ő a legalkalmasabb edző az MTK kispadjára. Minden játékos beállt mögé, és a magam részéről nagyon motivált vagyok, hogy sikeresek legyünk a vezetőedzővel közösen.

– Mit vársz az Újpest elleni mérkőzéstől?

– Nehéz lesz, az biztos. Az Újpest nem kis skalpokat gyűjtött legutóbbi mérkőzésein, a magyar mezőny talán legstílusosabban játszó csapata. Mindig látványos és szórakoztató meccseket szoktunk játszani a lilákkal, most is így lesz.

– Mennyi az esély a játékodra hétvégén?

– Volt másfél hetes kihagyásom, múlt héten még külön edzettem a többiektől. A héten szerencsére már a csapattal készülhettem, szóval minden adott, hogy pályán legyek, ha Ciki bá' is úgy gondolja.

– Továbbra is reális célnak látod a csapat előtt a dobogó valamelyik fokának elérését?

– Szerintem megvannak a lehetőségeink, hogy elérjük a dobogót, de azt hozzá kell tenni, hogy az tud majd sikeres lenni tavasszal, aki a legjobban tud alkalmazkodni a rendkívül sűrű programhoz. Az biztos, hogy mi játékosok mindent megteszünk, hogy érmet akasszanak a nyakunkba!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman