HÍREK

Kétgólos hátrányból nyertünk a bajnoki főpróbán

2020-08-08

Kétgólos hátrányból nyertünk a bajnoki főpróbán

Nem indult jól az Újpest FC elleni felkészülési mérkőzés, de aztán nagyot küzdve fordítottunk, így 100%-os mérleggel zártuk az előszezont.

Mi kezdtünk jobban, a 2. percben Gera labdaszerzése után Myke lőtt 17 méterről ballal, laposan, ám Banai nagyot mentett a jobb sarok elől. A folytatásban inkább a mezőnyben csatáztak a csapatok, majd az első helyzetükből betaláltak a lilák: Simon lépett ki egy védelem mögé belőtt labdával, majd lőtt 9 méterről - Mijatovics még belekapott -, a labda a hálóban kötött ki (0-1).

Az újabb rossz hírt Cseke sérülése jelentette: középpályásunk egy komoly rúgást kapott a lábára, a helyére Kata állt be.

Ezekben a percekben nem igazán találtuk a ritmust, így az első félidő közepén növelték előnyüket a vendégek: egy jobbról beérkezett labdát Bacsa vett át, és egy jó csel után közelről betalált (0-2).

A 24. percben Schön vezette fel a labdát, ám ballábas lövése nem sikerült jól. Nem sokkal később majdnem szépítettünk: Balázs jobbról belőtt labdájáról Myke centikkel maradt le.

A 39. percben jött az újabb lehetőség: szépen kijátszott akció végén Gera lőtt 15 méterről, de Banai fogta a lapos lövést - ebben az időszakban már jóval többet mutattunk meg abból, ami a felkészülés alatt jellemezte a mieink teljesítményét. A játékrész hajrájában az újpesti Tallo lőtt kétszer: előbb kapusunk a rövid sarok elől mentett, majd magabiztosan fogta a második átlövést.

Még a lefújás előtt sikerült szépíteni - megérdemelten -: szép támadás végén Gera passzolt középre, Myke pedig emberét megelőzve a hálóba helyezett (1-2).

Fordulás után inkább mi irányítottunk, de a lilák jól védekeztek. Egy lövés után pedig növelték előnyüket: egy pontrúgás után a kipattanóra Burekovics érkezett, és 15 méterről a bal felsőbe lőtt (1-3).

Ezt követően frissítettünk: Nagy Zs., Palincsár és Bíró is beállt csereként. Nem sokkal később hatalmas gólszerzési esély maradt ki: Herrera balról belőtt labdájára Gera érkezett, lőtt is, az újpesti kapus azonban a léc alól kitolta a labdát. Egy perccel később ismét Gera próbálkozott, Banai újra a helyén volt.

A 72. percben aztán ismét betaláltunk, nem is akármilyen gólt szereztünk: egy visszagurított labdát Herrera helyezett 20 méterről lazán a bal felső sarokba (2-3).

Ezután is mentünk előre, és jött is az egyenlítés: Palincsár átlövése kijött Banairól, Myke pedig mindenkit megelőzve kiegyenlített (3-3).

Az Újpest sem adta fel, Bjelos egy veszélyes lövéssel próbálkozott, ám Mijatovics vetődve mentett szépen a bal alsó sarok elől. 

A 76. percben már majdnem mi vezettünk: Herrera remek beadására Myke érkezett, de a kapu fölé ment a labda. Az utolsó 10 percre Lencse és Barna is beállt.

Nyílt volt a találkozó az utolsó percekben is, de meg is szereztük a győztes találatot: Gerát buktatták, a megítélt 11-est pedig Bíró magabiztosan értékesítette, így nagyot küzdve 4-3-ra győztünk az utolsó felkészülési találkozón - az előszezonban így minden meccset megnyertünk.

Folytatás pénteken hazai pályán a Ferencváros ellen, immár a bajnokságban.

MTK Budapest - Újpest FC 4-3 (1-2)
G.: Myke (44., 74.), Herrera (72.),  Bíró (90.), ill. Simon K. (12.), Bacsa (22.), Burekovics (59.)

MTK Budapest: Mijatovics - Balázs, Pintér (Nagy Zs., 60.), Baki, Herrera (Barna, 80.) - Cseke (Kata, 18.), Mezei, Katona (Palincsár, 60.) - Gera, Myke (Lencse, 80.), Schön (Bíró, 60.)

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman