HÍREK

Két gyors gól megpecsételte NB III-as csapatunk sorsát az Újpest FC II ellen

2022-10-22

Két gyors gól megpecsételte NB III-as csapatunk sorsát az Újpest FC II ellen

Pozitívum, hogy a második félidőt döntetlenre hoztuk emberhátrányban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

NB III, Közép csoport, 14. forduló
MTK Budapest II–Újpest FC II 1-3 (0-2)

Budapest, ESMTK Stadion
Vezette: Urbán Eszter (Vrbovszki, Juhász)

Gólszerző: Szőke (81.), illetve Varga (7.), Geiger (12.), Burzi (83.)

Sárga lap: Matviiv (6.), illetve Radosevic (55.), Tóth (61.), Szűcs (75.)

Piros lap: Juhász Bálint (41.)

MTK Budapest II: Velicskó - Bene, Matviiv, Juhász Bálint, Kapronczai - Horváth Artúr (Vidnyászky 44.), Kovács Máté (Szőke 46.), Törőcsik - Biben, Barkóczi (Balogh 65.), Molnár (Merényi 62.).

Vezetőedző: Horváth Dávid

Újpest FC II: Pajovic - Lukáts, Kastrati (Hajdi 46.), Fehér, Simon (Szűcs 70.) - Varga, Radosevic, Geiger (Dékei 76.) - Mucsányi, Tóth (Burzi 64.), Lahne (Tamási 46.).

Vezetőedző: Mundi Viktor

A két hét után pályára lépő, ötödik helyen álló NB III-as csapatunk a bajnokság 14. fordulójában a mögötte két hellyel és egy ponttal álló Újpest FC II-t fogadta szombaton 11 órától az ESMTK Stadionban.

Sorozatban két bajnoki győzelmet arató gárdánk jól kezdte a szintén jó formában lévő Újpest FC II elleni találkozót, a 3. percben Biben lövése még elkerülte a kaput, két minutummal később viszont Barkóczi már megdolgoztatta Pajovic kapust: támadónk remek labdát kapott a bal oldalon, befelé cselezett, majd lőtt, de a hálóőr kitolta az alsóból.

A 7. percben a semmiből megszerezték a vezetést a vendégek: Matviiv rántotta le a támadót 22 méterre a kapunktól, a szabadrúgás mögé Varga Balázs állt oda, és gyönyörű gólt csavart a jobb felsőbe (0-1).

A 12. percben a második kapura tartó vendég lövésből is gól lett, ezúttal Geiger Bálint jól eltalált lövése talált utat Velicskó kapujába (0-2).

A gyors gólokat követően mezőnyjáték folyt a pályán, de lehetőségeket ekkor is a vendégek alakítottak ki. Mucsányi még nem talált kaput a 18. percben, két minutummal később viszont Lahne bal sarokba tartó tekerését ki kellett tolnia Velicskónak.

Az első félidő hajrájában emberhátrányba kerültünk: a játékvezető szerint Juhász Bálint a 41. percben kézzel blokkolta Varga lövését a gólvonal előterében, így kiállította. A büntető azonban kimaradt: Velicskó szép vetődéssel hárította Radosevic jobb sarokba tartó tizenegyesét.

A félidő hajrájában vezetőedzőnk taktikai okokból változtatott, Horváth Artúrt Vidnyánszky váltotta és foglalta el a belső védő pozícióját.

A második félidőre Kovács Máté sem jött ki, Szőke váltotta a középpálya tengelyében. A fordulás után tíz perccel Törőcsik végezhetett el szabadrúgást kecsegtető pozícióból, de nem talált kaput.

Az 58. percben közel jártak a harmadik gólhoz a vendégek, ám Mucsányi remek centerezését követően Tóth nagy helyzetben mellé lőtt.

Egy óra játék után Horváth Dávid Merényi és Balogh beállításával próbált új lendületet adni a csapatnak. Ez sikerült is, a 81. percben ugyanis Törőcsik szabadrúgását Szőke Gergő csúsztatta a kapu jobb oldalába (1-2).

A szépítés után egy gyors góllal végleg eldöntötték a találkozót az újpestiek: a 83. percben Burzi Alex egy az egyben tört kapura, Vidnyánszky nem merte lerántani, a támadó pedig a kimozduló Velicskó mellett a jobb alsóba passzolt (1-3).

A második félidőben csapatunk tíz emberrel sem játszott rosszabbul, mint ellenfele, de a mérkőzés elején kapott két gyors gól megpecsételte a sorsunkat.

Együttesünk jövő hétvégén a Ceglédi VSE otthonában lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman