HÍREK

Későn jött a hajrá (GALÉRIA)

2019-02-02

Későn jött a hajrá (GALÉRIA)

Vereséget szenvedtünk a Pakstól.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Paksi FC 1-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1381 néző

Vezette: Bognár Tamás (Horváth, Berettyán, Varga, Szilasi, Zierkelbach)

Gólszerző: Bognár (85.), illetve Remili (41.), Szabó (76.)

Sárga Lap: Varju (18.), Gera (28.), Gengeliczki (50.) illetve Zsidai (24.), Remili (31.), Fejes (34.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Varju (Kulcsár, 74.), Gengeliczki, Szelin – Gera (Vass Patrik, 82.), Kanta (Vogyicska, 67.), Vass Ádám, Bognár, Lencse – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Paksi FC: Nagy – Kulcsár, Fejes, Gévay, Szabó – Papp, Zsidai – Remili (Bartha, 77.), Kecskés (Egerszegi, 90+3), Hahn – Simon (Könyves, 61.)

Megbízott vezetőedző: Németh Zoltán

Labdarúgócsapatunk a tavaszi szezont a Paks együttese ellen kezdte meg, amely egyben az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómeccse is volt. Feczkó Tamás bizalmat szavazott középhátvéd poszton a mindössze 17 éves Varju Benedeknek, aki először szerepelhetett NB I-es találkozón.

Az első veszélyes lehetőség a 4. percben adódott, ekkor Szelin lapos beadását kellett szögletre tisztáznia a paksi védelemnek. A vendégek a 12. percben veszélyeztettek először: Gengeliczkiről pattant a labda Papp útjába, aki a tizenhatosról mellé lőtt. Hét perccel később Remili végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, a sorfal azonban blokkolni tudott.

A 24. percben Bognár passzát követően Lencse a bal oldalról tolta befelé a labdát, 22 méterről eleresztett kísérletét viszont könnyedén hárította Nagy. Két perccel később hasonló pozícióban buktatták Lencsét, Kanta szabadrúgását a sorfal állította meg.

A következő tíz percben nem igazán sikerült helyzetekig eljutnia a csapatoknak. A 35. percben Kecskés távoli lökete törte meg a csendet, de Kicsak magabiztosan hárított. Négy perccel később Gera próbálta meg éles szögből meglepni Nagyot, hiába, ugyanis a hálóőr észnél volt.

A 41. percben megszületett a találkozó első gólja: Hahn került helyzetbe, miután a jobb oldalon lépett be a tizenhatoson belülre, azonban Kicsak időben érkezett. Igen ám, de a labda Remilihez pattant, aki szép mozdulattal, ollózva talált a kapunkba. Kicsak tehetetlen volt, hiszen lent maradt a földön azok után, hogy Hahnnal ütközött a találatot megelőző lehetőségnél.

A fordulásig újabb helyzet nem alakult ki, hátrányból várhattuk tehát a folytatást.

A második játékrész első sanszát mi jegyezhettük: Gera kapott remek labdát a jobb oldalon, erős centerezését Torghelle viszont nem tudta a kapu felé irányítani. A 69. percben Gera ismét a jobb szélen kapta a játékszert, ezúttal befelé cselezett, és a hosszú sarkot célozta, de nem találta el a kaput.

A 76. percben tovább romlott a helyzet: Remili szögletére Szabó érkezett, és ballal a rövid sarokba kotorta a labdát. Gyakorlatilag a második félidőben az első helyzetét értékesítette a paksi alakulat.

A második félidőben Vogyicska, Kulcsár és Vass Patrik is lehetőséget kapott, mindent egy lapra feltéve támadtunk. A szépítő gólt a 85. percben meg is szereztük: Bognár a jobb oldalról ívelt, a kint álló Nagynak pedig esélye nem volt hárítani a hosszúba hulló labdát.  

A 90. percben akár az egyenlítés is meglehetett volna: Katona ívelt át Vass Patrikhoz, aki Lencsének készített le, csatárunk lövése azonban a kapu fölé ment. A hosszabbításban is mindent megtettünk az újabb gólért, de nem sikerült betalálnunk, így pont nélkül zártuk a fordulót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman