HÍREK

Kék-fehér kedvencek (3. rész)

2016-05-26

Kék-fehér kedvencek (3. rész)

Az MTK Család, ötrészes sorozat keretében mutat be régi, kék-fehér kedvenceket. Az írások, Kalocsai László tollából születtek, és azokat - csütörtökönként - változtatás nélkül közöljük.

A sorozat harmadik részében, a Boda Imrével készült interjút olvashatják: „A görög gólkirály" címmel.

Boda Imre, 1961. október 10-én született, és 1973-ban lett az MTK labdarúgója. 1980-ban mutatkozott be az első csapatban, 190 mérkőzésen, 58 gólt szerzett, nyolc válogatott találkozón pedig háromgólos, és egyszeres olimpiai válogatott.

– Nagyon jó ifiben játszottál.

– Igen, kiváló csapat volt. Bicskei Bertalan volt az edzőnk, csapattársaim – Fodor, Bognár, Katzenbach, Varga I., Szabados, és Kernya – velem együtt kerültek fel az első csapatba, közülük többen a válogatottban is szerepeltek. Meg kell még említeni az ifi edzőjét, Szőke Jánost is!

– Mik voltak a legnagyobb hazai sikereid?

– Az 1986/87-es bajnokcsapat tagja voltam. Szívesen emlékszem vissza arra az MNK kupamérkőzésre, amikor Újpesten 5-4-re nyertünk, ezen a találkozón négy gólt lőttem. 

– A szezon utáni szurkolói ankéton, Verebes József úgy emlegetett téged, hogy a csapat gerince voltál, rád épült a gárda. Nem sokkal később, mégis távoztál. 

– Verebes Józseffel volt egy kis félreértésünk, de nem szakmai, ezért mentem el, de később tisztáztuk a  „Mágussal” a dolgot, és haláláig jó barátságban voltunk. 

– A bajnokságot Both Józseffel kezdtétek, de két vereség után, Verebes lett az edző. 

– Both, szakmailag jó edző volt, de nem tudott minket úgy fanatizálni, mint Verebes. 

– Rövid kitérő után Görögországba igazoltál. 

– Igen, fél szezont töltöttem a Vasasban, és utána elfogadtam a görögök ajánlatát. 

– Nagy sikereket értél el Görögországban.

– Egyik kiscsapatba, a Voloszba kerültem, ahol 43 mérkőzésen, 30 gólt lőttem. A 1988/89-es bajnokságban húsz góllal lettem gólkirály. Érdekesség, hogy mögöttem a második Détári Lajos lett. Ezen kívül az 1991/92-es bajnokságban játszottam még az OFI csapatában is. Nagyon szép éveket töltöttem Görögországban, most is gyakran visszajárok, mindig nagy szeretettel fogadnak.

– Nyolcszoros válogatott vagy, milyen élményeid vannak ezzel kapcsolatban?

– A nyolc összecsapásból hét volt tétmérkőzés, egy pedig barátságos. Nagy élmény a hollandok elleni első válogatottságom, bár kikaptunk 1-0-ra, de olyan világklasszisok ellen játszhattam, mint Van Basten, Gullit és a többiek.

– Most mivel foglalkozol?

– A Gyáli BKSE elnöke vagyok, azt csinálom, amit szeretek. A labdarúgócsapatunk, a megyei másodosztályban játszik, és edzőnk volt játékostársam Wendler Gábor. Nálunk játszik a huszonkét éves Gál Roland, aki az MTK Budapest U19-es bajnokcsapatának volt a tagja. Ő egyébként a pályagondnokunk és az U14-es csapatunk edzője is. Büszkék vagyunk Réti Tamásra, akit leigazolt tőlünk a felcsúti akadémia. A klubnak van röplabda, és kézilabda-szakosztálya is. Kis érdekesség, hogy mazsorett csapatunk Európa-bajnok lett. 

– Mondj valamit a családodról!

– Harminchárom éve vagyok házas, felnőtt fiam és lányom van. A fiam itt focizott Gyálon, a lányom pedig úszóedző, most államvizsgázik. 

A riport Gyálon készült, ahol Imre nagyon kedvesen fogadott. További sikereket kívánok az élet minden területén!

(Forrás: MTK Család, szerző: Kalocsai László)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman