HÍREK

Gála az Örökrangadó előtt

2017-05-04

Gála az Örökrangadó előtt

Megemlékezünk a 1986/87-es bajnokcsapatról.

Május 6-án az MTK Budapest Ferencváros elleni találkozóját megelőzően a két csapat veteránjai csapnak össze. A klubok öregfiúi közül Boda Imrével és Lisztes Krisztiánnal beszélgettünk a közelgő meccsről, melyet a kék-fehérek 1986/87-es bajnokcsapatának és Verebes Józsefnek a tiszteletére rendeznek.

– Nagyon pozitív kezdeményezés, hiszen ez méltó megemlékezés lesz Verebes Józsefről. Ilyen patinás együttes számára elengedhetetlen, hogy a múlttal is foglalkozzon – mondta Boda Imre, a nyolcszoros válogatott játékos.

Lisztes Krisztián, aki 17 évesen debütált a zöld-fehéreknél, egyetértett Bodával.

– Örülök ennek a kezdeményezésnek. Nagyon jól esik annak a korosztálynak, hogy nem felejtették el őket. Klubrészről, ez nemes gesztus, és néha nem árt nosztalgiázni. Jó ezekre a nagy sikerekre visszaemlékezni.

Az akkori bajnokcsapatot irányító Verebes József márciusban hunyt el.

– Az első dolog, ami eszembe jut róla, hogy különleges ember, igazi zseni. Bármit mondott, elhittük neki, hihetetlenül értett a labdarúgáshoz, és csupa jó emlékem fűződik hozzá. Két elvesztett mérkőzés után érkezett a csapathoz, és a hitele meccsről meccsre egyre csak nőtt – vélekedett az MTK-ban hét évet lehúzó csatár.

A 49-szeres válogatott Lisztes még csak 11 éves volt, de már akkor is rajongott a labdarúgásért.

– Eléggé érdekelt már akkoriban is a foci. Láttam élőben a bajnokcsapatot, mert kilenc évesen kerültem a Fradihoz, és Kaszás Pali bácsi egyszer-kétszer MTK meccsre is kivitt, mert igazi futballőrült volt. Arra emlékszem, hogy Verebes József volt az edzőjük, de vele sajnos csak párszor találkoztam személyesen, így nem emlékszem rá igazán.

A 30 évvel ezelőtti szezonban kétszer rendeztek Örökrangadót, mindkettő 0-0-ra végződött. Boda és Lisztes egyetértettek abban, hogy az öregfiúk meccs aligha fog hasonló végeredménnyel zárulni.

– Rövid időnk lesz gólokat szerezni, ha arra gondolok, hogy mire eljutunk az egyik kaputól a másikig, addig elmegy egy félidő. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy gólnélküli döntetlen nem lesz.

A korábbi Ferencváros középpályás kicsit optimistábban fogalmazott.

– Remélhetőleg potyogni fognak a gólok, hiszen az ilyen meccseken inkább a támadójátékra koncentrálnak a felek.

A mérkőzés alatt és után Verebes Krisztina dedikálja „Az én Mágusom, Verebes József” című könyvét, mely a helyszínen megvásárolható.

A 18:30-kor kezdődő mérkőzéssel, és az utána következő bajnokival kapcsolatos jegyinformációk ITT találhatóak. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman