HÍREK

Kapronczai: „A fejlődésem szempontjából az MTK a tökéletes hely”

2018-08-28

Kapronczai: „A fejlődésem szempontjából az MTK a tökéletes hely”

Kapronczai Gergely 17 éves, Mohácson született játékosunk, a legújabb akadémista, aki aláírhatta profi szerződését. A ballábas, középpályán és támadósorban is bevethető játékossal beszélgettünk az aláírás után.

Hogyan kerültél az akadémiára?
– Pécsett volt egy kiemelkedő szezonom, ezt követően Salkovics Gábor eljött hozzánk, és személyesen vázolta fel az MTK koncepcióját, jövőjét, ez megtetszett, a szüleimmel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a fejlődésem szempontjából az MTK a tökéletes hely.

Székely Zsolt, majd Pölöskei Gábor irányítása alatt játszottál. Milyen velük a közös munka?
– Székely Zsolttal remek kapcsolatom van, sokat segített nekem, ő rakta le az alapokat, amikre tudok építeni, amit most Budapesten folytathatok. Pölöskei Gábor kiemelkedő rutinnal rendelkezik, a rövid együtt töltött idő alatt rengeteget tanultam tőle, és az edzői stábtól.

Mohács, Pécs, Agárd, Budapest - 17 évesen több helyen megfordultál. Milyen az élet a fővárosban?
– Budapest mégiscsak az ország fővárosa, teljesen más itt a légkör, mint máshol. Rengeteget edzünk, ezért nincs lehetőségünk bulizni, sokat pihenünk, a mérkőzések után pedig összeülünk, és átbeszéljük a történteket, de eddig tetszik a fővárosi élet.

Több poszton játszottál az elmúlt évben, de melyik az igazi?
– A középpálya fekszik nekem a legjobban, sokat kell dolgozni, hajtani, ez pedig számomra kézenfekvő. Legutóbb a Vidi ellen centert játszottam, szabadon mozgó szerepkörben, ott is jól éreztem magam, mert ösztönösen kellett támadni a kaput.

Mikor tudtad meg, hogy profi szerződést ajánl a klub?
– Az utolsó bajnoki előtt Székely Zsolt és Salkovics Gábor ült le velem beszélgetni, ők mondták, hogy a klub szeretne velem profi szerződést kötni. Természetesen átgondoltuk az ajánlatot, de az első pillanatban eldöntöttem, hogy aláírom.

Mit vársz az U19-es idénytől, mi az elvárás?
– A cél és a saját elvárásom is a bajnoki cím, ez lebeg mindenkinek a szeme előtt. A csapat erejét és összetételét nézve reális lehet az idény végén az arany.

Mik az elkövetkező években a céljaid?
– Szeretnék mihamarabb az első csapattal készülni, majd bemutatkozni ott, és stabilan az élvonalban szerepelni. Jelenleg csak az lehet számomra cél, hogy az első csapatban stabil játékos legyek.

Az első csapattal töltötted az előszezont. Milyen élményekkel gazdagodtál?
– Pölöskei Gábor szólt a Csákvár elleni edzőmérkőzés előtt, hogy szeretnének több fiatalnak lehetőséget adni a felnőttek között, így kerültünk fel. Életrevaló élményeket és tapasztalatokat szereztem az első csapat mellett, mindenki befogadó, kedves volt, az első pillanattól kezdve a csapat részének éreztem magam, segítettek edzésen és meccsen is.

Mik az álmok számodra a labdarúgásban?
– Miután sikeres eltöltöttem pár évet az első csapatban, idővel szeretnék Spanyolországban vagy Portugáliában játszani. A légkör, az életstílus, és a játék maga feküdne nekem.

Ki a példaképed?
– Arturo Vidal, a harcos a legnagyobb példaképem. A játéka, a harciassága követendő példa számomra.

Mi az, ami az erősséged, és miben kell fejlődnöd?
– Agresszivitás, erőnlét és a fegyelmezettség az első három dolog, amit erősségnek gondolok magamban. Bal lábbal is magabiztos vagyok, ami előnyömre válhat az évek során. Amiben fejlődnöm kell, az a dinamikusság, a robbanékonyság, illetve a sebességem.

Kinek szeretnél köszönetet mondani a szerződés aláírása után?
– Anyukámnak szeretném megköszönni, ő segített a legtöbbet számomra, neki köszönhetem azt, hogy most itt tartok, nélküle nem lehetnék most itt.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman