HÍREK

Kanta újra megízlelné a sikert

2017-02-22

Kanta újra megízlelné a sikert

Sok minden juthatott eszébe az embernek a szombati Honvéd elleni vereség után. Csak néhány jelző ezek közül a fájdalmas, az igazságtalan és a történelmi, hiszen ez volt az első vesztes mérkőzése az MTK Budapestnek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Kanta Józseffel pillantottunk vissza röviden a történtekre és néztünk sokkal inkább előre a DVTK elleni fontos rangadóra.

– Az öltözőben milyen volt a hangulat a Honvéd meccs lefújását követően?

– Mondanom sem kell nagyon csalódottak voltunk. Jól feltérképeztük a Honvédot, mégsem sikerült ponttal a zsebünkben elhagyni a játékteret. Sajnos rajtunk kívülálló okok is szerepet játszottak ebben, de természetesen magunkban is kell hibákat keresnünk. Igyekeztünk, hajtottunk, de még több kell a céljaink eléréséhez, főleg koncentrációból és önbizalomból. Erős csapat a Honvéd, ezt kár lenne tagadni, nekünk pedig még sokat kell fejlődnünk, hogy az elvárt szintre hozzuk a játékunkat. Mindettől függetlenül az egyenlítés után akár meg is lehetett volna a győzelem, de fordulópont volt Sanyi kiállítása és a véleményesnek is nehezen mondható 11-es. Sajnos rosszul jöttünk a sorsdöntő helyzetekből.

– Sok idő nincs a múlton töprengeni, hiszen nyakatokon a következő meccs, és a tabellára pillantva nem nehéz kijelenteni, igazi 6 pontos ütközet lesz a Diósgyőr elleni összecsapás.

– Nem a Honvéd elleni meccsen múlt az életünk, és nem is a mezőkövesdin fogjuk kivívni a bennmaradást, vagy elpackázni az esélyt. Persze tisztában vagyunk vele, hogy nagyon fontos összecsapás elé nézünk és igyekszünk mindent megtenni a győzelemért. Tudjuk, hogy ha megvan a három pont, megelőzhetjük a miskolciakat. Egyébként hisszük, hogy előttük és még több másik csapat előtt van az MTK helye a tabellán. Ezt be is fogjuk bizonyítani!

– Torghelle Sanyi nélkül is meglehet az áhított siker?

– Sanyi fontos tagja a csapatnak és ősszel a leggólerősebb játékosunk volt, tehát alapember, de nem csak belőle áll az MTK. Meg fogjuk oldani a pótlását. Itt a lehetőség a bizonyításra a helyén esélyt kapóknak és számomra is eljött az idő, hogy a magamtól elvárt módon vezére legyek a gárdának.

– Harapós MTK-t láthatunk majd a Diósgyőr ellen? A küzdeni akarásra a Honvéd ellen sem lehetett panasz.

– Ha valaki látta a hétfői edzést, annak már nem kell bizonygassuk micsoda elszántság van bennünk. Mindenki extra motíváltnak tűnt, szinte felszántottuk a pályát. Nagyon vágyunk már a bajnoki győzelemre, a siker ízére! Reméljük most a szerencse is mellénk áll, és végre látványos MTK-s focival rukkolunk ki, a fontos mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman