HÍREK

Kanta Józsiék nagy örömet szereztek a gyerekeknek

2014-11-26

Kanta Józsiék nagy örömet szereztek a gyerekeknek

Immáron több éves múltra visszatekintő hagyomány, hogy november 25-én, a Magyar Labdarúgás Napján MTK-s labdarúgók ellátogatnak a kőbányai Komplex iskolába. Idén Kanta József, férfi csapatunk kapitánya és Erdélyi Tamara, a női együttes kapusa válaszolt a gyerekek kérdéseire és focizott együtt a lelkes diákokkal.

Az MTK- ban fontos szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak, illetve a klub kiemelkedő feladatának tartja azt, hogy a labdarúgást megismertesse és megszerettesse mindenkivel. Ezen misszión belül látogatnak el a labdarúgó-szakosztály képviselői minden esztendőben a Komplex Iskolába, melynek tanulói olyan hátrányos helyzetű gyerekek, akik közül többen enyhén értelmileg akadályozottak is.

Az iskolával egyébként is remek kapcsolatot ápol a klub, az intézmény diákjai és tanárai a múltban több bajnoki mérkőzést tekintettek meg a Hidegkuti Nándor Stadionban, az MTK ingyenjegy akciójának jóvoltából.

Idén Kanta József és Erdélyi Tamara döntött úgy, hogy a pedagógusok meghívásának eleget téve együtt tölt egy sportos délelőttöt a csillogó szemű gyereksereggel.

Az intézmény tornatermében több osztálynyi fiú és lány gyűlt össze, hogy az MTK sportolóinak elmondása alapján képet kapjanak róla, milyen a profi labdarúgók élete, mennyi munkára és áldozatra van szükség ahhoz, hogy igazi karriert fusson be valaki szeretett sportágában.

Erdélyi Tamara hosszasan beszélt a női csapat utóbbi években elért remek sikereiről, míg Kanta József, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián megélt éveiről mesélt az érdeklődő nebulóknak.

Természetesen az élménybeszámoló végén tollak és papírlapok is előkerültek és a gyerekek hosszú percekig álltak sorba, hogy autogramot kaphassanak kedvenceiktől.

A nap fénypontja egyértelműen az egymás közötti foci volt, melybe a játékosok is beszálltak, sőt a vállalkozó kedvűek büntetőket is rúghattak a női csapat hálóőrének.[image]

A gyerekek talán még most is a labdát kergetnék, ha fosistáinkat nem szólítja el a kötelesség, hiszen mindkettőjüknek edzésre kellett jelentkeznie délután, de megígérték, jövőre is meglátogatják az iskola tanulóit és megegyeztek abban, a fiatalok addig is lelkesen szorítanak a kék-fehér sikerekért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman