HÍREK

Kanta iskolába ment (GALÉRIA)

2017-11-30

Kanta iskolába ment (GALÉRIA)

Nem kell megijedni, csapatkapitányunk nem cseréli iskolapadra a zöld gyepet, csupán a kőbányai Komplex Iskolába látogatott az MTK Budapest delegációját vezetve, hogy immár hétéves hagyomány szerint a gyerekekkel ünnepelhesse a Magyar Labdarúgás Napját.

Hetedik esztendeje, hogy a speciális tanulási nehézségekkel küzdő diákok intézményébe invitálják az MTK Budapest és az MTK Hungária FC labdarúgóit. Idén Kanta József mellett Szabó Dorka és Vasas Lea látogatott el – Földvári Dániel szurkolói koordinátor társaságában – az iskolába.

Fantasztikus átélni, hogy az esetenként fogyatékkal élő gyerekeknek mekkora élményt jelent a kék-fehér labdarúgókkal való találkozás. Ilyenko felbolydul az élet a suliban, és bizony sietniük kellett a kötelező tanterem-látogatásokkal játékosainknak, mert gyorsan jött a hír, az összegyűlt gyereksereg türelmetlenül várja a látogatókat a tornateremben. A kék-fehér küldöttség nem érkezett üres kézzel, a női bajnokcsapat által dedikált labdát, illetve MTK-s zászlót vittek magukkal futballistáink.

A beszélgetés szerencsére oldott hangulatban folyt, a játékosok rövid bemutatkozás után meséltek a labdarúgáshoz köthető élményeikről. Kanta József leginkább az Új Hidegkuti Stadionról osztott meg bennfentes érdekességeket és beszélt a Magyarországon szinte egyedülálló kötődéséről az MTK-hoz. Sokan megdöbbentek, hogy lassan húsz esztendeje tartozik a klub kötelékébe az évek alatt a „mi Józsikánkból” országos szinten meghatározó klasszissá váló focista. Természetesen a lányok felé is záporoztak a kérdések. Az egyéni eredmények mellett arról kérdeztek a gyerekek, hogy hány edzésen kell részt venniük a játékosoknak hetente, illetve mennyire profi ma a női labdarúgás Magyarországon. Természetesen a gyerekek is sztoriztak a meccsekkel kapcsolatos élményeikről, hiszen a legtöbben közülük rendszeresen járnak csapatunk mérkőzéseire. A játékosokkal való győzelmi pacsizásokat sokan felemlegették.

A nap legjobban várt része azonban mindig az élménybeszámolók után következik, hiszen az aláírások kiosztása után elindulhatott az örömfoci a műfüves pályán. Kanta Józsi a kapuban bizonyított Szabó Dorkával egy csapatban, míg a szemben álló gárdában Vasas Lea brillírozott. A találkozóról csak annyit, hogy senkit nem kellett vigasztalni a 2-2-es döntetlent követően, bár a résztvevők elmondása szerint az egyik kapott gólban kicsit benne volt csapatkapitányunk…

A vidám játékot követően saját maguk készítette szőnyegekkel ajándékozták meg játékosainkat a gyerekek, akik bizony nehezen búcsúztak el kedvenceiktől. Persze szomorkodni nem kell, az Új Hidegkuti Stadionban hamarosan jöhet az újabb győzelmi pacsi.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman