HÍREK

Kacsákkal készülnek a hétvégi meccsre

2016-03-03

Kacsákkal készülnek a hétvégi meccsre

A Lantos Mihály Sporttelepen megtartotta második, hivatalos sajtótájékoztatóját Teodoru Vaszilisz

A sajtótájékoztató középpontjában az eddig lejátszott két tétmérkőzés és az előttünk álló feladatok álltak.

Veretlen vezetőedzőnk az OTP Bank Ligában, de a legutóbbi találkozónkon nem egy pontot szereztünk, hanem vesztettünk kettőt. Ciki bá’ is ezzel kezdte:

– Három pontot szerettük volna a csabaiak ellen, úgy is készültünk. Az első húsz percben azt játszottuk, amit kellett, megvoltak a helyzeteink, ha kihasználjuk azokat, előnyre tehettünk volna szert. Kimaradtak, utána már kiegyenlítettebb lett a találkozó. Masszív csapat ellen futballoztunk, jól kontráztak, a vége felé már a pálya talaja is megnehezítette a dolgunkat. Mindent megtettek a srácok, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, még az utolsó percekben is megvolt a lehetőségünk, de nem sikerült.

Vezetőedzőnk elmondta, hogy a Békéscsabával az idei szezonban mindig nehéz mérkőzéseket játszottunk, nem sikerült még legyőznünk őket. Majd hozzátette:

– Sajnálom, hogy elmaradt a siker, mert a csapatnak és nekem is nagy kő esett volna le a szívünkről, és lökést adott volna a továbbiakra.

A találkozón Grgicset kiállították, Gera megkapta ötödik sárga lapját, Varga Szabolcs pedig továbbra is sérült, így rájuk nem számíthatunk az Újpest ellen:

– Vadnai még az Újpest ellen megsérült, de rá, nagy valószínűséggel már számíthatok, Gera Dani eddigi helyettese, Varga Szabi volt, ő még Törökországban szedett össze kisebb sérülést, rehabilitációját végzi, nagyon hiányzik. Bízom a fiatalokban, szívesen állítom be őket, még akkor is, ha nincsenek százszázalékosan készen a felnőtt futballra. Az élet így hozta, de aki játszani fog, nagyon bízni fogok benne, és biztos vagyok abban, hogy mindent el fog követni azért, hogy a csapat győztesen vonuljon le a pályáról.

Szóba került még Ramos és Vukmir kisebb sérülése is, melyről vezetőedzőnk elmondta, ez sem könnyíti a helyzetet, minden nap megkapják az orvosi segítséget és rehabilitációs munkát, mely szükséges ahhoz, hogy felépüljenek. Százszázalékos állapotban előreláthatólag három-négy hét múlva lesznek.

A sajtótájékoztató második részében már előre tekintettünk, és a társaság előtt álló Újpest mérkőzés került középpontba.

– Már az Újpesten lejátszott találkozónk is nagyon nehéz volt mentálisan és fizikálisan is. Nem volt elegendő játékperc játékosaink lábában, hogy a top formában lévő lila-fehérek ellen nyerjünk. A taktika, védekező részével elégedett voltam, a támadójátékunkból viszont még elfogyott a plusz erő. Örültem a döntetlennek, egy helyzetünk volt, azt Sanyi kihasználta.

Teodoru Vaszilisz, az előttünk álló találkozóval kapcsolatban kijelentette, teljen más összecsapás lesz, nem abban az összeállításban lép pályára együttesünk, mint Újpesten. Vezetőedzőnk bízik abban, hogy a hátunk mögött hagyott két mérkőzés hozott formajavulást, és kevesebb labdát adnak el játékosaink, ez lehet a siker kulcsa. A Vasas pálya talaja nem tökéletes, erről is szót ejtett mesterünk:

– A pályák olyanok, amilyenek, ezen, nem tudunk változtatni. Ezen a talajon nem lehet formába lendülni, de munkatársaim mindent elkövettek azért, hogy a Lantos Mihály Sporttelepen minden rendben legyen, az időjárás viszont többször közbeszólt. Sokszor a kacsák foglalták el a pályát, úszkáltak a vízen, de nem bántottuk őket – tette hozzá viccsesen.

Kérdésre válaszolva vezetőedzőnk leszögezte, Grgicset valószínűleg Poór Patrik helyettesíti, a bal oldalon pedig Vadnai kaphat lehetőséget az Újpest ellen.

– Nagyban befolyásolja a rossz talajú pálya, a csapatom teljesítményét. Amit szeretnénk, ahhoz jó talaj szükséges. A kis játék híve vagyok, most viszont brusztolni, harcolni kell, így aztán harcolunk. Ha majd tudunk futballozni, akkor futballozunk is – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

A mérkőzés beharangozója ITT.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman