HÍREK

Jöhet a Paks!

2017-03-03

Jöhet a Paks!

Szombaton az MTK Budapest a Paksi FC-t fogadja az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Tamási Zsolt csapata az előző fordulóban a DVTK ellen megszerezte első idegenbeli győzelmét az idei szezonban, így pozitív előjellel várhatjuk a találkozót. Külön öröm, hogy a Diósgyőr ellen háromszor is sikerült betalálnunk, amire hosszú ideje nem volt precedens. A kék-fehérek a győzelemnek köszönhetően elmozdultak a kiesőzónából, igaz, mindössze kettő pont a különbség az MTK Budapest és a 11. helyen szerénykedő DVSC között.

Ellenfelünk, a Paksi FC hozzánk hasonlóan a tabella második felében helyezkedik el, viszont magukhoz képest ők is remekül kezdték a tavaszi szezont, hiszen a hat megszerezhető pontból négyet gyűjtöttek be. Önbizalomban náluk sem lesz hiány, ugyanis a Mezőkövesdet az előző fordulóban pazar teljesítménnyel, 5-0-ra verték. Ugyan idegenben mindössze kétszer nyert a Paks, az előző hétvége után aligha lehet félvállról venni őket, és ezt tudja csapatkapitányunk, Kanta József is.

Jó formában vannak, hiszen 5-0-ra nyertek, tehát ez egyértelmű figyelmeztetőjel számunkra. Mindig nagyon kiélezett meccset játszunk, mert nagyon jól ismeri egymást a két csapat. Hasonló mérkőzés lesz, mint a DVTK elleni, és remélem, hogy az eredmény is hasonlóan alakul majd, de nem lesz könnyű dolgunk, az biztos.

Az élvonalbeli mérleg nekünk kedvez, hiszen húsz mérkőzésből tíz alkalommal győztünk, hat döntetlen és négy vereség mellett. A legutóbb, amikor hozzánk látogatott a Paks, Baki Ákos utolsó percben szerzett fejesgóljával sikerült megszereznünk a három pontot.

Sajnos a múltkori gólszerző Baki nem lehet ott a mérkőzésen, hiszen a Diósgyőr ellen begyűjtötte ötödik sárgáját, valamint Torghelle Sándor sem bevethető, aki második – egyben utolsó – meccsét tölti eltiltásából, melyet a Honvéd elleni piros lapjával érdemelt ki. Ettől függetlenül Sanyi ott lesz a mérkőzésen, és öt szerencsés szurkolónak aláírt mezzel kedveskedik

Varga Szabolcs csípőközelítő izma a hétközi edzésen meghúzódott, de rajta és a combizomszakadásból lábadozó Hrepka Ádámon kívül mindenkire számíthat Tamási Zsolt, vezetőedző. A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Berettyán Péter és Márkus Tamás, míg az alapvonali játékvezető feladatát Szabó Zsolt és Kulcsár Katalin látja el, a tartalék-játékvezető Georgiu Teodorosz lesz. A találkozóval kapcsolatos jegyinformációk a következő oldalon találhatóak.

OTP Bank Liga NB I, 22. forduló
MTK Budapest – Paksi FC
2017 március 4. – 15:30, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman