HÍREK

Jó sikerült főpróba (VIDEÓ + GALÉRIA)

2016-06-24

Jó sikerült főpróba (VIDEÓ + GALÉRIA)

Kétgólos győzelemmel hangolt csapatunk a kazahsztáni El-találkozóra.

Az MTK Budapest együttese az egyhetes, ausztriai edzőtáborozást követően – ahol a három hasznos összecsapáson két győzelemmel és egy vereséggel zártak – már egy hete itthon, a Lantos Mihály Sporttelepen készül a 2016/17-es szezon komolynak ígérkező hazai és nemzetközi megmérettetéseire. Kemény edzésekkel a lábakban következett csapatunk számára a felkészülés negyedik, péntek esti összecsapása, melyen a szlovák MFK Zemplín Michalovce volt az ellenfél. Az 1911-ben alakult nagymihályi labdarúgóklub, hazája nemrég befejeződött első osztályú bajnokságában a 11. helyen zárt.

Az MTK Budapest a Hegedüs – Poór, Baki, Grgics, Vadnai – Vass – Gera, Kanta, Szatmári L., Nikacs – Torghelle csapattal kezdett. A kispadon, Demjén – Vukmir, Borbély, Jakab, Talabér, Szatmári I., Deutsch, Katona, és Schrammael várt bevetésre. A szlovák csapat vezetőedzője Anton Soltisi, a Kira – Gallo, Bratkov, De Marco, Koscelnik – Grics, Sedlak, Enuch, Jacoube – Mensah, Hamulak csapatnak szavazott bizalmat. A kispadon pedig Macej – Kolesar, Vajs, Janoeko, Lesko, Bednár foglalt helyet. A mieink tiszta kékben, míg ellenfelünk sárgában vonult ki a pályára.

Az első félidőt Berke sípszavára kezdte csapatunk, és azonnal magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést, gyakorlatilag ellenfelünk nem jött ki a saját térfeléről. A kék-fehérek már 30 méterre a szlovák kaputól letámadták a sárga mezeseket, nem hagyták, hogy zavartalanul építsék támadásaikat. A 10. percben ébredt fel először a szlovák csapat, de jobb oldali akciójuk végén csak lesgólra futott erejükből. Ellenfelünk néhány szórványos ellenakciójánál biztosan állt védelmünk a lábán, könnyedén hárított, és magabiztosan vitte át támadásba a labdát. Negyedóra elteltével Gera előtt adódott lehetőség, de ballal leadott lövését biztosan hárította Kira. Ezután is támadásban maradtunk, de több alkalommal a nagy akarásnak, les lett a vége. A játékrész közepén, a trópusi forróság okán, ivószünetet rendelt el a játékvezető. Ezután sem változott semmi, többnyire mi támadtunk, ők pedig védekeztek, már csak a gól hiányzott, pedig ha Torghelle keresztpasszát értékesíti Nikacs, vezethettünk volna. A 30. percben viszont már minden összejött, ekkor szép akció végén Kanta álompasszát látványos mozdulattal emelte át a kimozduló kapuson Torghelle (1-0). Szünetig további találat már nem esett, így egygólos kék-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

Szünetben nem cserélt Teodoru Vaszilisz, míg ellenfelünk két helyen is változtatott, pályára lépett Vajs, és Lesko.

A második játékrészt jól kezdték a szlovákok, irányítottak az elején, és többet is birtokolták a labdát. Öt perc után kijöttünk, ekkor Kanta lövése vágódott le az egyik védőről, ha ez a löket eljut a kapuig, már kettővel vezettünk volna. Az első negyedóra végén egyenlíthetett volna ellenfelünk, ha bal oldali beadásuk után, a közvetlen közelről leadott lövésüket Hegedüs nem védte volna hatalmas bravúrral. Az ellentámadásból viszont megdupláztuk előnyünket. Vadnai, a bal oldalon megverte védőjét, majd Szatmárihoz továbbított, aki a 16-oson belülről, jobbal, a rövid alsóba lőtt (2-0).

A gól után két szélső védőnk helyett cserélt, Vadnai a jobb, a Poór helyett pályára lépett Deutsch pedig a bal oldalon folytatta. A 22. percben ismét ivószünet, közben Szatmári helyett Borbély, a szlovákoknál pedig Enuch helyett Bednár lépett pályára, majd nem sokkal később, Mensah helyett Kolesar folytatta. Az utolsó húsz perc játékára már rányomta bélyegét a nagy meleg, ekkor már kiütköztek mindkét együttesen a fáradtság jelei, ami leginkább több pontatlan átadásban mutatkozott meg. Mindkét oldal ismét csere, Torghelle helyett Jakab, a másik oldalon pedig Koscelnik helyett Janoeko lépett pályára. A végén még Hegedüsnek kellett kitornászni a bal felsőből egy sistergő lövést, majd még egy középről leadott bombát is hárított, mindkettő nagy védés volt. Az utolsó percben még Jakab lőhetett volna a hosszúba, de a hosszúba tartó lövését védte a szlovák kapus, ezzel zárult a találkozó. 

MTK Budapest – MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály) 2-0 (1-0).

Gólszerzőink: Torghelle (30. perc), Szatmári (59. perc).

Szombat délelőtt, a Lantos Mihály Sporttelepen, az MTK Budapest „B” kerete zárja a felkészülési találkozók sorát, amikor Teodoru Vaszilisz fiai a szintén szlovák, SK Senec (Szenc) gárdája ellen bizonyíthatnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman