HÍREK

Jó lenne és illene győzni!

2014-10-05

Jó lenne és illene győzni!

Négyes győzelmi szériával várja a tabella második helyén álló MTK Budapest FC az újonc nyírségi gárdát. Sorozatban a Ferencvárost, a Pápát, a Dunaújvárost, majd a Győrt győzte le a Garami József irányította alakulat. A csapat házi gólkirálya, Kanta József öt találatnál jár, az ellenfélnél ugyanezt a pozíciót a négygólos Bajzát tölti be.

A Szpari, miként szurkolói hívják a Nyíregyházát, kevésbé sikeres sorozaton van túl. Elmúlt két mérkőzésén, még ha egy góllal is, de vereséget szenvedett a gárda. A Győrtől hazai, a Kecskeméttől pedig idegenbeli meccsen kaptak ki. Amúgy stabil, masszív csapat: kilenc forduló után csupán -5 a gólkülönbsége. Kapusuk vasárnap játssza 100. első osztályú bajnokiját. Balogh János szerint nem realitás a győzelmük, ám hit nélkül nincs értelme buszra szállniuk. A tizennegyedik helyen állnak, riválisaik nyertek, a tét számukra a középmezőnyhöz való ragadás, vagy a kiesőbolyban való rekedés.

A közelmúlt közös mérlege kiegyensúlyozott. Utoljára 2010-ben találkozott első osztályú bajnokin a két gárda, akkor 4-0-ra a fővárosi kék-fehérek győztek. Ugyanabban az évben felkészülési mérkőzést is játszottak a csapatok, melyen szintén Garami József együttese nyert meg, az egyik gólt pedig Molnár Marcell szerezte, aki jelenleg a Szpari játékosa. 2008-ban viszont győzött a Hungária körúton a Nyíregyháza, Apostu és Sztojkov góljaival 2-1-re. Az utolsó hét mérkőzést tekintve kétszer nyert az MTK, kétszer a Nyíregyháza, három alkalommal pedig döntetlen volt a végeredmény.

MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus FC

Vezeti: Farkas Ádám (Király, Huszár – Vad II., Bognár)

MTK Budapest: 1Hegedüs – 2Nagy, 5Kelemen, 21Vukmir, 25Hidvégi - 24Poór, 16Pölöskei, 19Kanta - 18Bese, 19Torghelle, 7Horváth.
Csere: 28Groppioni, 3Deutsch, 38Vass Ádám, 6Hajdu, 11Hrepka, 8Csiki, 9Sergio.

Szakmai igazgató: Garami József
Beteg/sérült: Vass Patrik, Kálnoki-Kis.

[image]

Nyíregyháza: 47Balogh – 21Szokol, 5Fodor, 26Gengeliczki, 85Törtel – 77Pekár, 23Spitzmüller, 9Koller, 14Kosztics, 19Pákolicz - 18Bajzát

Csere: 78Ovszijenko, 4Jánvári, 7Huszák, 11Patály, 28Nagy, 29Sándor

Vezetőedző: Csábi József

Sérült: Abdouraman, Rezes, Szécsi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman