HÍREK

Isten veled, Feri bácsi!

2018-05-30

Isten veled, Feri bácsi!

84 éves korában elhuny Kovács Ferenc, klubunk korábbi kiváló játékosa, edzője.

Kovács Ferenc 1934. január 7-én született Budapesten. 1947-ben került az MTK-ba, majd itt töltötte teljes játékos pályafutását: 195 mérkőzésen 12 gólt szerzett kék-fehérben. Tagja volt az 1957/58-ban bajnoki címet szerzett csapatnak, illetve az 1960-as, római olimpián bronzérmet szerző válogatottnak.

1965-ös visszavonulását követően is maradt klubunkban: először utánpótlásedzőként, majd később az első csapat mestereként. 1968-ban Magyar Kupa győzelemig vezette az MTK-t. Ezt követően irányította többek között a Vasast, a Debrecent, a magyar válogatottat és a Videotont is, utóbbival 1985-ben UEFA-kupa döntőbe jutott.

Feri bácsi – egykori csapattársaival együtt – jelen volt az Új Hidegkuti Nándor Stadion alapkőletételén, mert fontosnak érezte, hogy egykori klubja új otthont kap.

Kovács Ferencet az MTK Budapest, az MLSZ és a Videoton is saját halottjának tekinti.

Feri bácsi – aki még a helyszínen szurkolt csapatunknak a Győr ellen, mikor bebiztosítottunk a visszajutást az OTP Bank Ligába  – az alábbi videóban az MTK-hoz fűződő viszonyáról vall.

Egy korábbi, vidéki találkozásunkkor, amikor a lelátón futottunk össze egy harmadosztályú meccsen, így zárta beszélgetésünket: – Tudod, ha a játékos, tehetséges, gyors, sok gólt lő, de nincs benne alázat a játék, a klub, az edző, a szurkoló iránt, akkor az egész nem ér semmit...

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman